Main Content

Prestupové novinky (4.8.): Schmeichel do Manchestru? Ronaldo, Alexis, Ramos či Chilwell

utorok, 4. august 2020 10:17 | Autor: Martin Gregor

Kasper Schmeichel
Kasper Schmeichel | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. Prinášame vám prehľad najzaujímavejších noviniek posledného dňa.

Ronaldo bol blízko prestupu z Juventusu. Všetko zmaril koronavírus

Hoci sa to javí ako prestupová kačica, týmto informáciám dodáva nádych serióznosti ich zdroj, ktorým je francúzsky France Football. Ten tvrdí, že Cristiano Ronaldo chcel pred vypuknutím pandémie koronavírusu odísť z Juventusu a posilniť Paríž St. Germain. Prestup do Parku Princov si vraj vyžiadal samotný Portugalčan, ktorý sa koncom roka 2019 necítil v Juventuse najkomfortnejšie a údajne túžil po tom, aby si zahral v ofenzíve po boku Kyliana Mbappeho a Neymara. Podrobnejšie sme sa tejto téme venovali v tomto článku.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Chelsea musí zaplatiť za Chilwella rekordnú sumu

Ak bude chcieť Chelsea FC získať Bena Chilwella z Leicestru City, bude musieť Roman Abramovič siahnuť poriadne hlboko do kapsy. “The Foxes” z neho totiž chcú spraviť najdrahšieho obrancu na svete. Britský The Mirror informoval, že Leicester City bude požadovať za Bena Chilwellaviac, než im minulý rok zaplatil Manchester United za Harryho Maguirea. Ten v lete 2019 za svojho súčasného kapitána “vycáloval“ až 80 miliónov libier, čí mz neho spravil 13. najdrahšieho hráča planéty a zároveň historicky najdrahšieho obrancu. Ak vás táto téma zaujala, viac sa dočítate tu.

Ben Chilwell, Chelaea FC
Ben Chilwell, Chelaea FC | zdroj: TASR

Vyrieši Manchester United post stopéra Magalhaesom?

Vyzerá to tak, že Manchester United aj Manchester City hľadajú na prestupovom trhu lacnejšie alternatívy posilnenia svojich stopérskych postov, než je Milan Škriniar s cenovkou 60 miliónov eur. Kým v prípade Cityzens sa spomína Nathan Aké z Bournemouthu, s Manchestrom United je najnovšie spájaný 22-ročný obranca Gabriel Magalhaes, o ktorého služby prejavujú záujem aj Everton a Neapol. Novinár Emanuele Cammaroto tvrdí, že prestup Magalaesa na Old Trafford by mohol byť spečatený už v najbližších dňoch.

Solskjaer, otáznik
Solskjaer, otáznik | zdroj: TASR

Kasper Schmeichel a Manchester United?

V čase, kedy sa diskutuje tom, či je David De Gea stále ideálnou jednotkou pre Manchester United, sa začali objavovať fámy, podľa ktorých by mohol tím z Old Traffordu posilnil Kasper Schmeichel z Leicestru City. Mark Bosnich na margo týchto špekulácii uviedol, že pre Red Devils by to bola fantastická posila. Prípadným prestupom do Manchestru by Kasper nasledoval kroky svojho otca, ktorý s Červenými diablami v roku 1999 dokráčal až k triumfu v Lige majstrov.

Kasper Schmeichel
Kasper Schmeichel | zdroj: TASR

Alexis Sanchez zostane v Interi, United sa zbavia zlej zmluvy

Taliansky novinár Gianluca Di Marzio informoval na Twitteri, že Alexis Sanchez podľa všetkého zostane hráčom Interu Miláno bez toho, aby zaňho museli Nerazzurri zaplatiť Manchestru United čo i len euro. Red Devils totiž údajne postačí, že sa zbavia jeho extrémne nadhodnoteného kontraktu, v rámci ktorého mu museli platiť 560 tisíc libier týždenne. Čilský futbalista mal okrem toho úž údajne súhlasiť, že v Interi pristúpi na nižšie platové podmienky. 

Alexis Sanchez
Alexis Sanchez | zdroj: Instagram Inter Miláno

Arsenal zvažuje, že získa Dasilvu naspäť

Mladučká hviezda Brentfordu, ktorý dnes čaká boj o postup do Premier League s Fulhamom, Josh Dasilva, by sa mohol vrátiť do ArsenaluLondýn, z ktorého odišiel pred dvoma rokmi ku účastníkovi The Championship. 21-ročný stredopoliar svojimi výkonmi v tejto sezóne, v priebehu ktorej strelil 10 gólov a pridal štyri asistencie, výrazne oslovil trénera Gunners Mikela Artetu.

Mikel Arteta
Mikel Arteta | zdroj: TASR

Rýchle správy

Bývalý hráč Realu Madrid Rafael van der Vaart si myslí, že 34-ročný Sergio Ramos je najlepší obranca na svete a pokojne môže pokračovať v kariére až do svojej štyridsiatky. Zároveň nepochybuje o tom, že s Bielym baletom podpíše nový kontrakt. Ten súčasný sa končí po budúcej sezóne.

Bayern Mníchov sa údajne definitívne vzdal možnosti bojovať o služby Kaia Havertza z Bayeru Leverkusen. Najhorúcejším kandidátom na jeho získanie zostáva naďalej ChelseaFC.