Main Content

Príde nemecká reprezentácia o oporu na EURE?

piatok, 10. máj 2024 15:33 | Autor: TASR

Serge Gnabry
Serge Gnabry | zdroj: TASR

Futbalistom Bayernu Mníchov bude do konca sezóny chýbať Serge Gnabry. Dvadsaťosemročný nemecký krídelník by pre zranenie stehenného svalu mohol vynechať aj domáce ME.

Štvornásobní majstri sveta a trojnásobní európski šampióni odštartujú turnaj 14. júna v Mníchove proti Škótsku. Gnabry musel vystriedať už po 27 minútach stredajšej odvety semifinále Ligy majstrov na pôde Realu Madrid (prehra 1:2). Nahradil ho Alphonso Davies, strelec jediného gólu Bayernu.

"Diagnóza ukázala natrhnutie ľavého stehenného svalu a Serge vynechá zvyšok sezóny," uviedol klub podľa AFP. Bavorov čakajú ešte dva zápasy Bundesligy proti Wolfsburgu a Hoffenheimu a ich cieľom bude udržať druhé miesto v tabuľke. V tejto sezóne mal Gnabry viackrát problémy so zraneniami.

Po tom, čo v apríli skóroval proti svojmu bývalému klubu Arsenalu v prvom štvrťfinále Ligy majstrov (2:2), chýbal mužstvu rovnako pre zranenie stehenného svalu. Vrátil sa až v prvom semifinále proti Realu. V septembri si zlomil ruku a od decembra vynechal 15 zápasov pre svalové zranenie. Gnabry odohral za Nemecko 45 stretnutí, v ktorých strelil 22 gólov.