Main Content

Ronaldo bol blízko prestupu z Juventusu. Všetko zmaril koronavírus

utorok, 4. august 2020 10:17 | Autor: Martin Gregor

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Hoci sa to javí ako prestupová kačica, týmto informáciám dodáva nádych serióznosti ich zdroj, ktorým je francúzsky France Football. Ten tvrdí, že Cristiano Ronaldo chcel pred vypuknutím pandémie koronavírusu odísť z Juventusu a posilniť Paríž St. Germain.

Prestup do Parku Princov si vraj vyžiadal samotný Portugalčan, ktorý sa koncom roka 2019 necítil v Juventuse najkomfortnejšie a údajne túžil po tom, aby si zahral v ofenzíve po boku Kyliana Mbappeho Neymara.

Transfer do hlavného mesta Paríža bol údajne naozaj v hre, no všetko zmaril koronavírus, ktorý pozastavil všetky jednania a následne jeho ekonomické dopady na kluby definitívne zmarili možnosť potenciálneho obchodu.

Či je Ronaldo v Turíne, s ktorým má ešte dvojročnú platnú zmluvu zmluvu, aktuálne šťastný nevedno, no veľa sa dá odčítať z jeho hry a prejavov na trávniku. Tie naznačujú, že v tíme Starej dámy opäť pookrial a v 35 rokoch znova predvádza špičkový futbal.

Juventus dokráčal s Ronaldom v zostave k deviatemu titulu v rade a CR7 sa stal druhým najlepším strelcom Serie A. Chlieb sa však začne lámať až vyvrcholením Ligy majstrov. Prvou prekážkou Juventusu je už o tri dni Olympique Lyon. Ak Stará dáma neuspeje, Ronaldo zrejme túto sezónu za úspešnú považovať nebude a ktovie, čo bude potom.

V 35 rokoch totiž zjavne stále túži bojovať o najprestížnejšie trofeje a je otázne, či za takú považuje aj tofej pre víťaza Serie A, keďže v Juventuse je viacmenej “samozrejmosťou”.