Main Content

Prestupové novinky (29.7.): Prestupová priorita Chelsea, Messi, Cavani, Perisic či Immobile

streda, 29. júl 2020 11:49 | Autor: Martin Gregor

Edinson Cavani & Angel Di Maria
Edinson Cavani & Angel Di Maria | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. Prinášame vám prehľad najzaujímavejších noviniek posledného dňa.

Conte vtipkoval o možnosti príchodu Messiho do Interu

Určite ste postrehli, že talianske média v posledných dňoch opäť roztrhli vrece so špekuláciami, podľa ktorých by mohol Lionel Messi po budúcej sezóne posilniť Inter Miláno. Veľmi vtipným spôsobom sa však k týmto fámam vyjadril tréner Nerazzurri Antonio Conte, ktorý skonštatoval, že získať Messiho z Barcelony by bolo ťažšie, než premiestniť milánsku katedrálu Duomo na iné miesto. Inak povedané Antonio Conte v žiadnom prípade neverí, že by Messi chcel z Barcelony odísť. Téme sme sa podrobnejšie venovali tu.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Cavani "konkurenciou" pre Lewandowského?

Hoci to vyzerá tak, že Robert lewandowski občas zvládne v útoku Bayernu Mníchov všetko úplne sám, vedenie Bavorov si uvedomuje, že by bolo ideálne nájsť k poľskému super-kanonierovi hráča, ktorý by ho vedel doplniť a zároveň bol preňho zdravou konkurenciou. Podľa francúzskeho Le10Sport by sa takýmto hráčom mohol stať Uruguajčan Edinson Cavani, ktorému vypršala zmluva v PSG a je teda voľným hráčom. Viac sme sa tejto téme venovali v tomto článku.

Edinson Cavani
Edinson Cavani | zdroj: TASR

Chilwell vraj túži po zmene. Príležitosť pre Chelsea?

Britský Mirror informoval, že hviezda Leicesteru City Ben Chilwell má tento týždeň oznámiť vedeniu “The Foxes”, že chce odísť z klubu. Anglický reprezentačný obranca, ktorý má s Leicestrom platnú zmluvu až do roku 2024, totiž túži po prestupe do tímu, s ktorým si zahral v pohárovej Európe. Najhorúcejšou stopou je jeho možný prestup do Chelsea, ktorá má oňho dlhodobo veľký záujem a podľa niektorých médií je vraj už prestupovou prioritou číslo jeden pre Franka Lamparda. Cena 23-ročného mladíka sa odhaduje na 40 miliónov eur.

Ancelotti poškuľuje po Immobilem. Má šancu?

S 34-gólmi najlepší strelec tejto sezóny Serie A Ciro Immobile z Lazia Rím sa ocitol v centre pozornosti hlavného kouča Evertonu Carla Ancelottiho, ktorý by rád videl svojho rodáka v Goodison Parku. Získať Immobileho však bude pre Everton veľmi ťažká úloha. Kým v Laziu čaká tohto skvelého zakončovateľa Liga majstrov, Everton si v pohárovej Európe nezahrá. Problémom je aj zmluva Immobileho, nakoľko Rimanom je upísaný ešte na ďalšie dva roky.

Ciro Immobile
Ciro Immobile | zdroj: TASR

Valencia rozbieha svoj prestupový lobing

Valencia sa zaujíma o služby dvoch hráčov anglického Watfordu Kika Femeniu a Deulofeua, ktorí majú právo požiadať o odchod z tímu, nakoľko zostúpil do nižšej súťaže. Kým Watford ich však chce predať, Valencia by sa radšej dohodla len na ich hosťovaní s opciou na trvalý prestup. Netopiere by sa taktiež radi posilnili o mladíka Monchua z Barcelony, ktorý v 20 rokoch potrebuje zápasové vyťaženie medzi profesionálmi.

Mourinho chce získať Ivana Perisica

Jose Mourinho z Tottenhamu sa podľa Calcio Mercato pokúša získať Ivana Perisica z Interu Miláno, ktorý počas tejto sezóny hosťoval v Bayerne Mníchov. Portugalský kouč verí, že sa s Interom podarí zjednať férovú prestupovú čiastku, nakoľko Spurs prídu v budúcej sezóne o značné príjmy z Ligy majstrov, do ktorej sa nekvalifikovali. Cena 31-ročného ofenzívneho stredopoliara, ktorý strelil v Bundeslige 4 góly a pridal 6 asistencií, sa odhaduje na približne 15 miliónov eur.

Ivan Perišič
Ivan Perišič | zdroj: TASR

Rýchle správy

Nikola Milenkovic z Fiorentiny sa ocitol v hľadačku AC Miláno. 22-ročný obranca už mal hovoriť so zástupcami Rossoneri o prípadnej zmluve, no všetko bude závisieť od Fiorentiny, ktorá ho má upísaná ešte na ďalšie dve sezóny.

Bývalý skvelý argentínsky útočník Hernan Crespo by sa rád vrátil do Anglicka, kde kedysi hrával za Chelsea, ako tréner. Crespo má zatiaľ skúsenosti len s vedením menších klubov, no dúfa, že v anglickej druhej lige by mohol nasledovať kroky svojho úspešného krajana Marcela Bielsu.

36-ročný Branislav Ivanovic je podľa srbského plátku Novosti blízko k dohode s Evertonom. Bývalý obranca Chelsea by sa teda mohol vrátiť zo Zenitu Predohrad, kde mu končí o dva dni zmluva, naspäť do Premier League, pričom v tíme Toffees by ho opäť viedol Carlo Ancelotti.