Main Content

Bayern hľadá konkurenciu pre Lewandowskeho: Bude to táto hviezda?

streda, 29. júl 2020 11:49 | Autor: Martin Gregor

Robert Lewandowski, Bayern Mníchov
Robert Lewandowski, Bayern Mníchov | zdroj: TASR

Hoci to vyzerá tak, že Robert lewandowski občas zvládne v útoku Bayernu Mníchov všetko úplne sám, vedenie Bavorov si uvedomuje, že by bolo ideálne nájsť k poľskému super-kanonierovi hráča, ktorý by ho vedel doplniť a zároveň bol preňho zdravou konkurenciou.

Podľa francúzskeho Le10Sport by sa takýmto hráčom mohol stať Uruguajčan Edinson Cavani, ktorému vypršala zmluva v PSG a je teda voľným hráčom. Pre Bayern, ak by sa mu podarilo Cavaniho presvedčiť, by to bol skvelý úlovok, nakoľko by nemusel riešiť prestupovú čiastku ale len podmienky zmluvy so stále rešpektovaným útočníkom.

Edinson Cavani
Edinson Cavani | zdroj: TASR

Cavani samozrejme nie je len v centre pozornosti Bayernu. Spomína sa napríklad horúci záujem Benficy Lisabon, ale označovaný je aj ako možné riešenie, hoci len dočasné, pre posilnenie útoku Barcelony ak sa jej nepodarí priviesť mladíka Lautara Martineza z Interu. Iné zdroje ho zas spájajú s Manchestrom United, kde by mohol vyplniť pozíciu klasického hrotového útočníka, ktorá zatiaľ nie je na Old Trafford úplne dostatočne zastúpená.

Cavani má 33 rokov a pravdepodobne ešte 2-3 hviezdne sezóny pred sebou. V tej poslednej žiaľ aj v dôsledku zranenia odohral len 14 duelov Ligue 1 s naňho netypicky nízkou produktivitou len 4 gólov. Ešte sezónu predtým ich bolo osemnásť a v ročníku 2017/2018 dokonca až dvadsaťosem.