Main Content

Hokejbal news: Súhrn víkendových zápasov

pondelok, 12. december 2011 13:16 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal news: Súhrn víkendových zápasov
Hokejbal news: Súhrn víkendových zápasov | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Ľutovít Lettrich

Najvyššia hokejbalová súťaž mala na programe posledné kolo tohto roku a tak aj celej jesene. V poslednom kole sa odohrali 4 stretnutia, ktoré priniesli vyrovnané súboje. Ostatné dve stretnutia sa predohrali resp. budú sa dohrávať na jar.

Vrútky - Vitamins Martin 3:4 s.n.
Góly: Pastorek, Vojtas, S. Čavajda - Žulko, Michnač, Kollár, roz. samostatný nájazd Bielený

V prvom súboji išlo o veľké ,Turčianske derby´, ktoré prinieslo kvalitný hokejbal. Menším favoritom boli domáci, ktorý ťahali šnúru víťazstiev. V prípade výhry by preskočili práve svojho rivala z Martina. Vyrovnaný duel sledovala aj početná skupina divákov, Martinčania v 2.tretine viedli už 0:2, no Kométa ešte do prestávky vyrovnala. V tretej tretine pokračoval nervózny, no pekný hokejbal. Početnú výhodu najprv využili Vitamíny a vrátili tak vedenie na svoju stranu. Zdalo sa, že derby skončí najtesnejšou výhrou hostí, no Martin trafil pri powerplay domácich len konštrukciu brány a tak domáci v poslednej minúte vyrovnali na 3:3. Nasledovali samostatné nájazdy, ktoré lepšie zvládli hostia a pripísali si tak bod navyše.

Žirafa Žilina - ŠK 98 Pruské 7:2
Góly: A. Dubovec 3, M. Dubovec, Lajčiak, Kossa, Hulín - Chotár, Kyselica

V druhom zápase 18.kola privítala domáca Žirafa hráčov Pruského, ktorému mala čo vracať za výhru z prvého vzáj. zápasu. Hostia boli lepší len v prvej tretine, ktorú vyhrala 1:2. Ostatné dve tretiny sa hralo väčšinou v pásme hostí, ktorý hrozili len brejkami. Domáci potvrdili úlohu favorita a hostí nepustili k ničomu, pričom im nastrieľali 6 gólov a rozhodli tak o tom, že dôležité body ostanú doma. Žilina sa tak dotiahla na Mikuláš, a dostala sa tak na priečku zaručujúcu play-off.

Žiar n. Hronom - LG Bratislava 1:2

Na ťažkom povrchu v Žiari sa predstavil favorit z hlavného mesta. Zápas však priniesol vyrovnaný hokejbal. I napriek tomu si hostia pripísali vďaka zásahom Kanicha a Velčického dôležité tri body. Vďaka týmto gólom mužstvo z Bratislavy prezimuje na slušnej tretej priečke.

Jokerit BA - Sharks BA 4:3
Góly: Válek 2, Kováč Ro., Mašek - Maier 3

V nedeľu sa odohral posledný zápas tohto roku, ktorý priniesol čisto bratislavské derby zo spodných častí tabuľky. 6-bodový zápas sa odohral na ihrisku v Petržalke, kde hrajú svoje domáce zápasy oba tímy, čiže o výhode domáceho prostredia nemožno hovoriť. Stretnutie prinieslo vyrovnaný hokejbal, Sharks okupoval poslednú priečku, nováčik bol dve miesta pred ním. Prvý vzáj. zápas priniesol výhru Sharks až po nájazdoch. Očakávaný vyrovnaný zápas sa potvrdil, no teraz boli šťastnejší Žolíci, ktorý vyhrali najtesnejším rozdielom 4:3 a pripísali si veľmi dôležité body. Naopak Sharks bude zimovať na poslednej priečke tabuľky.