Main Content

Kevin De Bruyne: Konečne cítim, že som kompletný hráč

štvrtok, 23. apríl 2020 14:45 | Autor: Timotej Gašper

Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne | zdroj: TASR

Belgický stredopoliar sa v rozhovore pre Sky Sports vyjadril, že po rokoch driny sa z neho konečne stal kvalitný a kompletný hráč, ktorý sa na ihrisku cíti komfortne. 

Kevin De Bruyne je považovaný za jedného z najlepších futbalistov planéty, pričom na poste ofenzívneho stredopoliara sa mu konkurencia hľadá len veľmi ťažko. Majster v čítaní hry sa predvádza hlavne skrz dokonalé chirurgicky presné prihrávky na krátku aj dlhšiu vzdialenosť a dominuje aj v asistenciách, ktorých do prerušenia sezóny nazbieral až 20. Okrem vysokého počtu gólových prihrávok mu nie je cudzie ani strieľanie gólov, no primárna úloha KDB v tíme Manchestru City či v belgickom národnom tím je hlavne dirigovať a organizovať hru či teda tvoriť útočné akcie. 

„Kým som bol ešte vo Wolfsburgu, moja forma bola na základe zostupov aj pádov. Nemal som konzistentnú formu. Je náročné hovoriť o svojej forme, no konečne cítim, že som kompletný hráč. V každom hernom aspekte sa teraz cítim komfortne. Od prvého zápasu sezóny proti West Hamu, až po posledný zápas proti Realu Madrid som hral veľmi dobre a je to pre mňa skvelá satisfakcia, že môžem podávať dlhodobo kvalitné výkony na vysokej úrovni,“ načal KDB v rozhovore s Jamiem Redknappom.

Belgický reprezentant je v tejto sezóne na vrchole viacerých štatistík, medzi ktoré patria aj vytvorené šance, presnosť prihrávok či úspešnosť centrov. Vo veku 28 rokov je teda KDB považovaný za absolútnu špičku, čo sám okomentoval: „Cítim sa poctený, keď sa o mne takto hovorí. Cesta futbalistu je veľmi dlhá. Ako dieťa je vaším snom stať sa vôbec len futbalistom, vtedy ani nesnívate o tom, že by ste mohli byť jeden z najlepších. A čo sa týka mojej hry, snažím sa byť unikátny. Je veľa hráčov, ktorých uznávam a rád sledujem, no snažím sa tvoriť vlastný model mojej hry,“ dodal De Bruyne.