Main Content

HOKEJBAL: Súhrn dohrávok a víkendových zápasov 17. kola

pondelok, 5. december 2011 20:24 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Súhrn dohrávok a víkendových zápasov 17. kola
HOKEJBAL: Súhrn dohrávok a víkendových zápasov 17. kola | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Ľutovít Lettrich

Hokejbalový víkend v najvyššej hokejbalovej extralige bol netypický, keď sa zo 17. kola odohrali v sobotu iba 2 zápasy.

V prvom bol favorit jasný – domáca Kométa je na svojom ihrisku priam neporaziteľná. Teraz privítala súpera z Pruského, ktoré je známe svojou defenzívnou hrou. V nervóznom zápase napokon uspeli domáci 4:2 a pripísali si tak do tabuľky 3 body, čím sa dotiahli na svojho rivala z Martina. Momentálne sú na piatej priečke.

V druhom zápase 17.kola privítal v šlágri kola domáci Ružinov súpera z ďalekého východu. Kežmarčania mali čo vracať domácim. V prvom vzájomnom duely vyhrali Bratislavčania 6:3 a uštedrili tak Kežmarku prvú domácu prehru. Teraz sa však v areály netradičných športov v Ružinove odohral vyrovnaný zápas, ktorý museli rozhodnúť až nájazdy. Ten rozhodujúci premenil Teplický a zabezpečil tak hosťom bod na viac.

Stretnutia Sharks BA – Žiar n.Hronom, Vitamins Martin – Jokerit BA, MHbo LM – Double Team PB a LG Bratislava – Nitrianski Rytieri boli odložené resp. presunuté na jar.

V nedeľu si tak mužstva mohli dohrať niektoré zápasy. Ružinov sa i v nedeľu predstavil na domácom ihrisku. Predohral si tak budúcotýždňové kolo. Dnes privítal mužstvo Mikuláša a v stretnutí bol veľkým favoritom, čo potvrdil aj na ihrisku výhrou 7:0. Výkonom zaujal najmä reprezentant Rímsky, ktorý strelil  4 góly.

V druhom nedeľňajšom zápase privítal nováčik súťaže Jokerit na svojom ihrisku Kežmarok, ktorý tak mal ,bratislavský víkend´. V dohrávke 9.kola boli hostia  favoritom, no možno sa na nich prejavila únava po sobotňajšom zápase, a tak s nimi domáci držali krok počas celého zápasu. Po vyrovnanom stave v prvej tretine, rozhodla druhá tretina, ktorú vyhrali domáci v pomere 2:1. Nakoniec vyhrali 4:3 a vybojovali tak dôležité 3 body.
 

Reebok Ružinov - MŠK Kežmarok 2:3 s.n. (1:0, 1:2, 0:0,- 0:1)
góly: Behúl, Polák resp. Teplický, Knapík

Kométa Vrútky - Šk 98 Pruské 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
góly: Ruttkay 2 ,Kerdik, Šibik resp. Gregorík, Kyselica

Jokerit BA - MŠK Kežmarok 4:3 (1:1,2:1,1:1)
góly:Kováč 3, Šúrek resp. Smejsík, Jakubčo, Lipták

Ružinov - MHbO Lipt.Mikuláš 7:0 (1:0,4:0,2:0)
góly: Rímsky 4, Polák 2, Ligás

zápas Profis BA - Žiar n. Hronom  bol odložený