Main Content

Otvorená spoveď olympijského víťaza z Londýna: Najhorší vírus aký som mal, aj chôdza ma na hodiny vyčerpá

pondelok, 23. marec 2020 09:42 | Autor: TASR

Cameron van der Burgh
Cameron van der Burgh | zdroj: TASR

Los Angeles 23. marca (TASR) - Olympijský víťaz v plávaní Cameron van der Burgh z JAR stále bojuje s následkami ochorenia COVID-19. Zlatý medailista z OH 2012 v Londýne na 100 m prsia varuje pred šírením pandémie koronavírusu a obáva sa, že príprava športovcov na stále neodložené OH v Tokiu zvyšuje riziko ich nákazy.

"Bojoval som s COVID-19 až dodnes 14 dní. Je to ten najhorší vírus, aký som mal. Hoci som žil život zdravého človeka so silnými pľúcami, robil šport pre nefajčiarov a som mladý človek v nerizikovej skupine. Hoci už viaceré symptómy ako vysoká horúčka odzneli, stále mám problémy s veľkou únavou a chronickým kašľom, ktorých sa neviem striasť. Každá fyzická aktivita ako napríklad chôdza, ma na hodiny vyčerpá," napísal na sociálnej sieti 31-ročný strieborný medailista z OH 2016 v Riu de Janeiro.

Juhoafričan, ktorý v roku 2018 ukončil kariéru po zisku zlata na MS v krátkom bazéne, označil prípravu športovcov na Tokio za risk. "Športovci budú pokračovať v príprave, pretože je stále neistý osud OH v Tokiu. Vystavujú sa teda zbytočnému riziku. Prosím, dávajte si všetci pozor, COVID-19 nie je žart!"