Main Content

Vodný slalom: Majstrovstvá Európy v Londýne zrušili

utorok, 17. marec 2020 19:28 | Autor: TASR

Michal Martikán
Michal Martikán | zdroj: TASR

Bratislava 17. marca (TASR) - Medzinárodná kanoistická federácia (ICF) v utorok informovala o zrušení plánovaných bojov o olympijské miestenky na tohtoročné OH v Tokiu v súvislosti s hrozbou koronavírusu.

Po dohode s Európskou kanoistickou asociáciou (ECA) sa preto neuskutočnia majstrovstvá Európy, ktoré sa mali konať v máji v londýnskom Lee Valley.

"Samozrejme, ako všetky športové zväzy nás mrzí rušenie vrcholných podujatí, ale v tejto situácii je prvoradé zdravie ľudí, našich športovcov nevynímajúc. Pevne verím, že vzniknutá situácia sa v dohľadnom čase celosvetovo upokojí a my budeme môcť našich fanúšikov opäť potešiť vynikajúcimi výsledkami," povedal pre oficiálnu stránku Slovenskej kanoistiky športový riaditeľ sekcie divokých vôd Lukáš Giertl.

Medzinárodná federácia vo svojom stanovisku uviedla, že podrobnosti v súvislosti s olympijskou kvalifikáciou uverejní čoskoro.

Vo Veľkej Británii evidujú k utorku 19.00 SEČ 1950 prípadov ochorenia COVID-19, ktorému v krajine podľahlo 71 ľudí. Celosvetovo je v 163 krajinách/regiónoch potvrdených viac ako 194-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 7890 osôb.