Main Content

Prezident La Ligy má jasno: Nepochybujem, že sa súťaž dohrá

pondelok, 16. marec 2020 11:49 | Autor: Jakub Vaverka

FC Barcelona, Real Madrid
FC Barcelona, Real Madrid | zdroj: S7

Španielska liga patrí medzi TOP 5 najlepších futbalových súťaží na svete. Niektorí dokonca tvrdia, že je úplne najlepšia. Koronavírus obmedzil dianie v Primera División a momentálne nie je isté, či sa ročník vôbec dohrá.

Prezident La Ligy Javier Tebas aj napriek náročnej situácii nepochybuje o tom, že španielska najvyššia liga bude v prebiehajúcom ročníku dohratá. Španielsko je momentálne v stave núdze, ktorý bude trvať minimálne dva týždne. Aktuálne nie je jasné, kedy bude opäť futbalistom umožnené vybehnúť na ligové trávniky.

Zajtra zasadá UEFA, kde sa bude rokovať o tom, čo bude s Eurom, ktoré malo byť na programe v lete. Očakáva sa, že bude preložené na rok 2021, pričom ligy by mohli dostať v lete priestor na to, aby sa dohrali. 

„Momentálne nenastal moment na to, aby sme riešili, či sezóna bude alebo nebude dohratá. Verím, že La Ligu v prebiehajúcom ročníku dokončíme,“ povedal Tebas pre katalánsky denník ​SPORT).

„Uvidíme, čo sa stane na stretnutí UEFA. Myslím si, že Primera División bude môcť skončiť, ale momentálne sa o tom nemusíme rozprávať. Som v kontakte s Talianskom aj Nemeckom. Počkáme do utorka. Som presvedčený o tom, že ročník dohráme,“ zakončil Tebas.