Main Content

Bruno Fernandes hrá ako z veľkej knihy: Manchester United bol mojou prvou voľbou

piatok, 13. marec 2020 15:35 | Autor: Jakub Vaverka

Bruno Fernandes
Bruno Fernandes | zdroj: TASR

Manchester United bol v posledných rokoch kritizovaný za kroky na prestupovom trhu. Ako sa ale ukazuje, Bruno Fernandes, ktorý prišiel na Old Trafford v januári, podáva v červenom drese vskutku vynikajúce výkony.

Odkedy Bruno do Manchestru prišiel, klubové výkony išli nahor. Fernandes je produktívny, góly dáva aj pripravuje, nebojí sa zodpovednosti a i keď stále stráca pomerne veľké percento lôpt, v ich distribúcii je takmer bezchybný.

Bruno si pochvaľuje podporu priaznivcov Diablov. „Od prvého dňa v klube dostávam od fanúšikov podporu. Je to perfektné. V prvom zápase som sa započúval do skladby, ktorú pre mňa zložili a pomyslel som si – fíha, som tu dva dni a už mám pieseň. Zápas je vždy lepší, keď priaznivci spievajú.“

V zime sa dlho špekulovalo o tom, kam Fernandes zamieri. Hviezdu portugalského Sportingu Lisabon nesledovali len United, ale niekoľko ďalších európskych veľkoklubov. „Rozhodnutie bolo jednoduché. Keď totiž získate možnosť ísť do Manchestru United, nerozmýšľate dvakrát,“ prezradil novinárom na ostrovoch.

„Svoj prestup som konzultoval so Sportingom. Už predtým mali s vedením United nejaké diskusie o možnom transfere. Keď sa rozprávali so mnou, povedal som im, že moja prvá voľba je Manchester United, pretože je to dôležité pre moju kariéru,“ zakončil Bruno. Devils včera v Európskej lige porazili LASK Linz 5:0 a potvrdili výbornú formu posledných dní.