Main Content

Svet basketbalu sa vyľalakal: Steph Curry ochorel, koronavírus (zatiaľ) nemá

nedeľa, 8. marec 2020 11:05 | Autor: Jakub Vaverka

Stephen Curry
Stephen Curry | zdroj: TASR

Steph Curry je opäť mimo zápasový kolotoč basketbalovej NBA. Hviezda kalifornských Golden State Warriors sa musí liečiť, podľa dostupných informácií má chrípku. Horšie podozrenia sa našťastie nepotvrdili.

 

V noci zo štvrtka na piatok sa Steph Curry po zlomenie zápästia vrátil do zostavy Golden State Warriors a svojím výkonom proti Torontu Raptors dostal fanúšikov do varu. Cez víkend proti Philadelphii ale tento americký basketbalista opäť nenastúpil. Klub informoval, že je chorý.

Okamžite sa začalo na sociálnych sieťach a v médiách špekulovať, či Curry nemohol dostať koronavírus, ktorý vo veľkom v poslednom období straší ľudstvo v každom kúte sveta. Na svojich oficiálnych kanáloch sa k situácii vyjadril v oficiálnom stanovisku samotný klub Golden State. 

Stephen Curry
Stephen Curry | zdroj: TASR

„Od tímového doktora Warriors Roberta Nieda: V sobotu ráno bola Stephovi Currymu diagnostikovaná chrípka typu A, po pozitívnom vírovom testovaní. Identifikovali sme, kde mohol toto ochorenie získať, pričom to nebolo v basketbalovom prostredí.

„Hráč nemá nijaké špecifické príznaky vírusu COVID-19. Má sezónnu chrípku. Začali sme proces Stephenovho liečenia,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení Warriors. Curry by mal byť fit do niekoľkých dní, jeho stav je vraj pravidelne monitorovaný.