Main Content

REBRÍČEK: Top 5 mladých hokejbalistov Slovenska

piatok, 2. december 2011 12:22 | Autor: Martin Kollár

REBRÍČEK: Top 5 mladých hokejbalistov Slovenska
REBRÍČEK: Top 5 mladých hokejbalistov Slovenska | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk

Pre veľký záujem o anketu najlepších hokejbalistov na Slovensku, prinášame ďalší zaujímavý rebríček z hokejbalového diania. Bude sa týkať nádejam tohto športu, ktoré sa venujú výlučne hokejbalu. Opäť to bude subjektívne, čiže v diskusii sa s nami môžete podeliť o váš názor.



Do rebríčka zaraďujeme hráčov, ktorý patria do kategórie U20 (ročník 1992 a mladší).  
 
5. miesto – Marek Gáborík

Zvolenský odchovanec patrí k oporám extraligového Žiaru. Minulý rok na MS U18 patril k najvyťažovanejším obrancom. Hoci tento rok ešte v extralige neskóroval, defenzívne povinnosti plní na 100%, preto už nie je  N-Sport Trend iba mužstvom do počtu.

4.miesto – Jakub Šibík

Talent Kométy Vrútky potvrdzuje i v tomto roku, že mužstvo z Turca stavia na svojich odchovancoch. I v mladom veku dostáva veľa príležitostí a tak i v jeho veku patrí k dôležitým hráčom. Spolu so spoluhráčmi v útoku Hlaváčom a Čavajdom sú pre súperov vždy nebezpečný.

3.miesto – Rastislav Bielený

Ďalší hráč z Turca, no tento krát z Martina. 18-ročný Bielený je medzi lídrami v extralige seniorov. Tento rok sa ukazuje, že by mohol patriť medzi ťahúňov mladého martinského mužstva. 16 kanadských bodov v 14 zápasoch mu môže závidieť nejeden starší borec. Po odchode Hrivnáka z Martina tak Vitamíny možno našli nového kanoniera.

2.miesto – Jozef Slávik

Pod víťazom skončil zástupca z východu. Brankár extraligového Kežmarku patril na minuloročných MS U 18 medzi hlavné postavy, ktoré sa zaslúžili o titul majstra sveta. Kvality potvrdzuje i tento rok medzi seniormi, keď si na ňom vylámali zuby i skúsení strelci. Jeden z mnohých skvelých brankárov z východu, na ktorom budeme môcť v budúcnosti stavať.

1.miesto – Stanislav Čavajda

Za najlepšiu mladú pušku považujeme Stana Čavajdu z Vrútok, ktorého progres ho posunul na 1.priečku nášho rebríčka. Líder svojho tímu potvrdzuje formu formu i tento rok keď skóroval už 11 krát. Vo vitríne má titul majstra sveta, ako bonus, práve on strelil víťazný gól v predĺžení proti Kanade. Napriek svojmu veku ho zdobí hra telom, vynikajúca strela i technika.

Keďže ide iba o hokejbalistov, nemôžeme nespomenúť niektorých hokejistov, ktorý patria medzi tých najlepších hokejbalistov. Mená ako Halász, Kohutiar, Ľupták, Fillo by určite patrili do nášho rebríčka.

Podeľte sa s nami o vaše názory na túto tému aj v diskusií pod článkom.