Main Content

Jermain Defoe sa obáva, že príde o účasť na Euro 2012

sobota, 26. november 2011 11:48 | Autor: Martin Gregor

Jermain Defoe
Jermain Defoe | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA, zdroj eurofotbal.cz

Jermain Defoe zatiaľ nerozmýšľa nad odchodom z White Hart Lane napriek tomu, že sa mu vzďaľuje účasť v drese anglickej reprezentácie na blížiacom sa Eure 2012. Dôvod je prostý, Defoe stratil miesto v základnej zostave Tottenhamu, z ktorej ho vyradil Emmanuel Adebayor.



,,Nebudem klamať, bojím sa, že nepôjdem na majstrovstvá Európy. Darren Bent hrá pravidelne v Aston Ville, Danny Welbeck v United. Obaja tak majú momentálne predo mnou prednosť.
” Podobnú situáciu zažil Defoe už pred piatimi rokmi, keď počas sezóny 2005/2006 nastupoval do zápasov väčšinou z lavičky a napriek tomu, že dal veľa gólov na svetový šampionát v Nemecku napokon necestoval. ,,Nechcem, aby sa niečo podobne opakovalo aj tento rok,“ dodal.

Defoe by mohol riešiť situáciu odchodom z klubu, alebo hosťovaním počas jarnej časti Premier League. K tomuto riešeniu sa však zatiaľ stavia odmietavo. ,,Fanúšikovia mi hovoria každý deň, aby som neodchádzal. Som verný Tottenhamu, milujem tento klub a jeho fanúšikov.”

Rovnaký postoj k veci má aj tréner Spurs Harry Redknapp, ktorý musí túto situáciu v najbližšej dobe vyriešiť. ,,Je veľmi ťažké, keď mate v klube Van Der Vaarta a Jermaina. Občas môžete nechať hrať Rafu z kraja, ale proti ťažkým súperom by to bolo pre nás nesmierne komplikované. Teraz je to tak, že bude hrať buď Rafa, alebo Jermain. A Rafa dáva teraz góly,” dodáva na záver úspešný tréner Tottenhamu, ktorého by si radi viaceré osobnosti anglického futbalu predstavili na lavičke anglickej reprezentácie po odchode Fábia Capella.