Main Content

Eckhoffová opäť dominovala, Paulína Fialková skončila za najlepšou desiatkou

nedeľa, 22. december 2019 15:07 | Autor: TASR

Paulína Fialková
Paulína Fialková | zdroj: TASR

Le Grand Bornard 22. decembra (TASR) - Nórska biatlonistka Tiril Eckhoffová suverénnym spôsobom zvíťazila v pretekoch s hromadným štartom v rámci 3. kola Svetového pohára vo francúzskom Le Grand Bornard.

V cieli mala priepastný náskok 1:20,5 min pred Dorotheou Wiererovou z Talianska. Tretia skončila Švédka Linn Perssonová. Slovenka Paulína Fialková obsadila 14. miesto s odstupom 2:23,8 minúty.

Slovenská reprezentantka na prvej streľbe neminula terč a zo strelnice odišla so stratou 6,9 sekundy na Francúzku Julie Simonovú. Na druhej položke v ľahu nezasiahla posledný desiaty terčík, no chyby robili aj jej súperky a ocitla sa tak vo veľkej skupine na 3. priečke s mankom 24,1 sekundy.

Na čele sa medzitým osamostatnili Fínka Kaisa Mäkaräinenová a Eckhoffová. Nórka potvrdila, že do francúzskeho strediska si priniesla výbornú formu a po dvoch chybách Fínky s veľkým náskokom mierila za štvrtým individuálnym víťazstvom v sérii.

Fialková na tretej položke minula prvý a tretí terč, na druhej streľbe v stoji pridala ďalšiu chybu a vypadla z prvej desiatky.