Main Content

Roy Keane sa pustil do obrancov Tottenhamu: Sú ako "Blbý a blbší"

utorok, 29. október 2019 13:28 | Autor: Timotej Gašper

Roy Keane, Blbý a blbší
Roy Keane, Blbý a blbší | zdroj: YouTube, Google

Bývalý futbalista sa v štúdiu Sky Sports opäť zaskvel ostrými vyjadreniami, pričom tentokrát to schytali krajní obrancovia Tottenhamu.

V nedeľu podvečer sa na Anfield Road odohral zápas Liverpoolu proti Tottenhamu, pričom očakávania boli všelijaké. Aj keď bol Liverpool jasným favoritom, šance boli prikladané aj Tottenhamu, keďže v aktuálne zlej situácii mohol byť práve zvládnutý zápas proti Liverpoolu dobrou motiváciou. Tak sa však nestalo a Liverpool vyhral 2:1. 

Aj keď Spurs viedli gólom Harryho Kanea už v 1.minúte, Liverpool dokázal v druhom polčase gólmi Hendersona a Salaha otočiť vývoj stretnutia a získať dôležité tri body. Hráči Tottenhamu boli v istých fázach zápasu mierne stratení, pričom najvýraznejšia kritika sa zniesla na dvojicu krajných obrancov, Danyho Rosea a Serge Auriera. „Tí dvaja krajní obrancovia Tottenhamu boli otrasní. Sú ako "Blbý a blbší" (odkaz na slávnu komédiu Dumb & Dumber z roku 1994, pozn. red.), takto som si ich pomenoval. Ani sa ich nedá porovnávať s dvojicou krajných obrancov- tí chlapci sú proste fantastickí,“ načal kritické a zároveň pochvaľujúce slová bývalý írsky futbalista. 

Kríza Tottenhamu sa tak ešte prehĺbila, keďže Spurs vyhrali z desiatich kôl Premier League len v troch prípadoch. Ako sa však spomína v médiách, Mauricio Pochettino necíti tlak na svoju osobu a pokračuje vo svojej práci. Je však otázne, ako dlho bude mať trpezlivosť s tak nevýraznými výkonmi aj vedenie klubu zo severného Londýna. Ohľadom zápasu na Anfielde sa ešte Roy Keane vyjadril na adresu výkonu krajných obrancov Liverpoolu, ktorým odporučil zlepšenie defenzívnej hry. „Čo sa týka hry vpredu, to je úplne v poriadku. Možno môžu trošku popracovať na defenzíve v istých fázach zápasu. Vpredu však boli úplne úžasní,“ uzavrel Keane na adresu Trenta Alexandra-Arnolda a Andyho Robertsona.