Main Content

Nate Diaz obvinený z dopingu. Rozhodol sa odstúpiť z očakávaného zápasu

piatok, 25. október 2019 10:30 | Autor: Marek Ďaďo

Nate Diaz
Nate Diaz | zdroj: YouTube

Niekdajší súper Conora McGregora patrí iba k hŕstke bojovníkov, ktorí dokázal slávneho Íra pokoriť. Už o týždeň sa mal predstaviť v atraktívnom dueli proti Jorgemu Masvidalovi, ale podľa Diazových posledných vyjadrení na zápas nenastúpi, ak nebude jeho meno očistené. Bol totižto obvinený z požívania zakázaných látok. 

Ako informuje portál bjpenn.comDiaz na svojom twitterovom účte zverejnil príspevok, ktorým reaguje na test antidopingovej agentúry USADA. Tá ho totižto konfrontovala so správou, že mal v testoch zvýšené hodnoty niektorých testovaných prvkov. 

„Nebudem budúci týždeň v New Yorku bojovať, pretože mi povedali, že som mal zvýšené testované hodnoty, ktoré by podľa nich mohli pochádzať z kontaminovaných doplnkov výživy. To nie je pravda pretože jem iba nespracované a prírodné jedlá. Dokonca ani nejem mäso,“ stálo v prvej polovici Diazovho vyjadrenia.

„Takže pokým to UFC, USADA alebo ktokoľvek, kto so mnou výj*báva, nenapraví, tak nebudem súperiť. Nebudem hrať ich hru a snažiť sa schovávať alebo to držať v tichosti, ako si oni myslia. Moje meno nebude označované za podvodníka ako u ostatných vy*ebancov, ktorí sú ticho kým neodbojujú zápas a nedostanú zaplatené. Poj*baní podvodníci.“

Nate Diaz nakoniec zdôraznil, že sú mu peniaze ukradnuté, pokiaľ ide o jeho dôstojnosť a odkaz, ktorý v MMA zanecháva. Sme skutočne zvedaví, ako sa celá situácia vyvinie. My v redakcii sme sa na tento súboj skutočne tešili a bola by obrovská škoda, keby sme oň kvôli testom, ktoré ani nemusia byť 100-percentné, prišli.