Main Content

Prvá prehra slovenských volejbalistov na ME, Kravárikovi zverenci nestačili na Srbsko

nedeľa, 15. september 2019 20:04 | Autor: TASR

Slovenskí volejbalisti
Slovenskí volejbalisti | zdroj: TASR

Antverpy 15. septembra (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti na 31. ME po prvý raz prehrali až vo svojom treťom zápase. V nedeľu v Antverpách nestačili na bronzový tím z predchádzajúcich ME Srbsko, ktorému podľahli 0:3.

Do osemfinále postúpia zo šesťčlennej skupiny štyri mužstvá, Slovákom patrí po troch zápasoch v tabuľke B-skupiny tretia priečka s piatimi bodmi.

Zverencov Andreja Kravárika čaká po dni voľna ďalší zápas v Lotto Aréne v utorok, vo večernom dueli sa stretnú o 20.30 h s domácim Belgickom.

Výborný vstup do zápasu priniesol Slovákom vedenie 2:0 i 3:1. Tréner Kravárik dal od úvodu šancu niekoľkým hráčom, ktorí v predchádzajúcich dueloch odohrali menej minút. Tí sa favorita nezľakli a hrali s ním vyrovnanú partiu. V závere však Srbi išli do trháku a prvý set získali v pomere 25:19.

V druhom sete mali už Srbi prevahu. Favorit si postupne vypracoval náskok, ktorý si udržiaval až do konca setu. Slovenskí reprezentanti však v závere zdramatizovali priebeh, no Srbi napokon triumfovali za 25 minút 25:20.

V treťom sete slovenskí volejbalisti zlepšili výkon, po vyrovnanom priebehu sa neskôr po vytlčených blokoch Srbov dostali do vedenia 10:6. Favorit však potom zlepšil hru a za 75 minút triumfoval 3:0.

 

B-skupina:

SLOVENSKO - Srbsko 0:3 (-19, -20, -21)
zápas trval 75 minút, rozhodovali: Mezöffy (Maď.) a Guillet (Fr.).

Slovensko: Kováč, Gavenda, Ondrovič, Paták, Lux, Zaťko, libero Vitko (libero Ihnát, Michalovič, Palgut, Firkaľ)

Srbsko: Kovačevič, Krsmanovič, Ivovič, Jovovič, Luburič, Lišinac, libero Majstorovič (libero Pekovič, Okolič)