Main Content

Nové informácie o zdravotnom stave Michaela Schumachera

streda, 31. júl 2019 13:24 | Autor: TASR

Michael Schumacher
Michael Schumacher | zdroj: © TASR

Londýn 31. júla (TASR) - Legendárny jazdec F1 Michael Schumacher bojuje, aby sa mu vrátilo zdravie a stále si užíva sledovanie pretekov na televíznej obrazovke. Bývalý riaditeľ stajne Ferrari a dobrý priateľ bývalého nemeckého pretekára Jean Todt to povedal v rozhovore pre Radio Monte Carlo.

"S takýmito vyjadreniami som vždy veľmi opatrný, ale je to pravda. Ukazuje veľký pokrok a spolu sme v jeho dome vo Švajčiarsku pozerali preteky F1. Je v najlepších rukách a dobre sa o neho starajú. Nevzdáva to a stále bojuje, jeho rodina bojuje taktiež," povedal Todt.

Sedemdesiattriročný Francúz uviedol, že ho mrzí, že so Schumacherom už nemôže komunikovať tak, ako kedysi: "Naše priateľstvo sa tým zmenilo."

Sedemnásobný majster sveta utrpel v decembri pred šiestimi rokmi vážne zranenia hlavy, keď pri lyžovaní v stredisku Méribel vo francúzskych Alpách narazil na skalu a museli ho uviesť do kómy. Lekári uviedli, že mal šťastie, že prežil. O štyri mesiace začali s postupným prebúdzaním a v júni 2014 sa im to podarilo. Po zastávke v rehabilitačnej klinike ho v septembri previezli domov. Odvtedy sa vie o jeho zdravotnom stave veľmi málo.