Main Content

Adam Liška a Philadelphia Flyers? Mladý Slovák odpovedá na špekulácie

streda, 15. máj 2019 09:28 | Autor: Jakub Vaverka

Adam Liška
Adam Liška | zdroj: Foto TASR, Grafika Jakub Javor

Na majstrovstvách sveta 2019 sa zatiaľ slovenských fanúšikom herne darí, i keď po troch dueloch majú na konte tri body. Jedným z pozitívnych prekvapení v slovenskom drese je mladík Adam Liška, ktorý na seba upozornil kvalitnými výkonmi.

Adam Liška v troch zápasoch na domácich MS vsietil dva góly, oba proti Kanade v pondelok. Podáva oduševnené výkony, berie súperom puky a i keď má 19 rokov, pôsobí ako ostrieľaný hokejista. Ročník narodenia 1999 stále patrí Slovanu Bratislava, za ktorý v skončenej sezóne odohral 54 duelov, v ktorých pridal desať kanadských bodov (4 góly a 6 asistencií).

Bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska môže byť súčasťou draftu NHL 2019, ktorý je na programe v júni v kanadskom Vancouveri. Pôvodne sa o Liškovi v súvislosti so zámorskou profiligou ani len nešpekulovalo. Situácia sa zmenila.

V slovenských médiách sa objavilo spojenie Lišku s Philadelphiou Flyers, ktorá má nášho reprezentanta pozorne sledovať. Aby sme sa vyhli špekuláciám, oslovili sme počas voľného dňa Slovákov na šampionáte toho najpovolanejšieho, samotného Adama.

Mladého zakončovateľa sme sa opýtali, či by nám mohol priblížiť, aké je jeho aktuálne spojenie s Letcami, za ktorých hrajú mená ako Voráček, Gudas či Couturier. „Môžem sa k celej veci vyjadriť. Myslím si, že na majstrovstvách má každý klub svojho zástupcu a keď niekto hrá dobre, určite jeho hru sledujú.“

„S Philadelphiou som komunikoval vo februári. Aktuálne nemám informácie o tom, či ma ešte sledujú,“ priznal Adam.

„Snažím sa sústrediť na náš cieľ a na úspech so Slovenskom. Tieto veci nechávam na môjho agenta, ktorý mi po šampionáte bude hlásiť, čo je nové,“ zakončil mladý Liška, ktorý je najmladším hráčom slovenskej reprezentácie na prebiehajúcom šampionáte.