Main Content

Gavrikov dostal pozvánku reprezentovať Rusko, nad jeho hviezdnymi spoluhráčmi z NHL visia otázniky

utorok, 7. máj 2019 15:35 | Autor: TASR

Vladislav Gavrikov
Vladislav Gavrikov | zdroj: TASR

Moskva 7. mája (TASR) - Ruský hokejový obranca Vladislav Gavrikov z Columbusu dostal od vedenia národného tímu pozvánku, aby se zúčastnil na MS na Slovensku. Bývalý zadák Petrohradu sa po vyradení SKA z bojov o Gagarinov pohár vydal do zámoria a bleskovo posilnil Blue Jackets. Podľa ruských médií sa s predstaviteľmi zbornej dohodol, že keď Columbus vypadne z play off, Gavrikov príde na MS.

Zatiaľ nie je známe, či reprezentačný tím v Bratislave budú môcť posilniť aj hviezdni spoluhráči Gavrikova z Columbusu Sergej Bobrovskij a Artemij Panarin. Ruská hokejová federácia (FHR) na svojom oficiálnom twitterovom účte už predtým informovala, že na MS sa nepredstavia obranca Iľja Ľjubuškin (Arizona) a útočníci Alexander Kadejkin (Ufa) a Iľja Michejev (Omsk). Trojicu vyradil z kádra tréner Iľja Vorobjov po turnaji Carlson Hockey Games. Rusi pricestujú na Slovensko v stredu.

Ruskí reprezentanti sa na MS predstavia v bratislavskej B-skupine, v prvom zápase sa stretnú v piatok 10. mája s Nórmi, potom ich čakajú súboje s Rakúšanmi, Čechmi, Talianmi, Lotyšmi, Švajčiarmi a Švédmi.

Aktualizovaná širšia nominácia Ruska na MS 2019:

Brankári: Andrej Vasilevskij (Tampa Bay Lightning/NHL), Alexander Georgiev (New York Rangers/NHL), Iľja Sorokin (CSKA Moskva)

Obrancovia: Dmitrij Orlov (Washington Capitals/NHL), Nikita Zajcev (Toronto Maple Leafs/NHL), Bogdan Kiselevič (Winnipeg Jets/NHL), Michail Sergačov (Tampa Bay Lightning/NHL), Arťom Zub, Dinar Chafizullin (obaja SKA Petrohrad/KHL), Nikita Nesterov, Artem Blažijevskij (obaja CSKA Moskva/KHL), Alexander Jelesin (Lokomotiv Jaroslavľ/KHL), Arťom Sergejev (Salavat Julajev Ufa/KHL), Vladislav Gavrikov (SKA Petrohrad/KHL, Columbus Blue Jackets/NHL)

Útočníci: Alexander Ovečkin, Jevgenij Kuznecov (obaja Washington Capitals/NHL), Nikita Kučerov (Tampa Bay Lightning/NHL), Jevgenij Malkin (Pittsburgh Penguins/NHL), Nikita Gusev (SKA Petrohrad/KHL), Arťom Anisimov (Chicago Blackhawks/NHL), Iľja Kovaľčuk (Los Angeles Kings/NHL), Jevgenij Dadonov (Florida Panthers/NHL), Alexander Barabanov, Sergej Plotnikov (obaja SKA Petrohrad/KHL), Kirill Kaprizov, Michail Grigorenko, Sergej Andronov, Ivan Telegin (všetci CSKA Moskva/KHL)