Main Content

Sebakritická Kuzminová po výbornom umiestnení Slovenska pochválila kolegyne: Nepodarilo sa to tak, ako som si želala

sobota, 16. marec 2019 15:33 | Autor: TASR

Anastasia Kuzminová
Anastasia Kuzminová | zdroj: TASR

Östersund 16. marca (TASR) - Na majstrovstvách sveta v biatlone vo švédskom Östersunde finišovalo v pretekoch štafiet žien Slovensko s Ivonou Fialkovou, Teréziou Poliakovou, Anastasiou Kuzminovou a Paulínou Fialkovou na 6. mieste (+53,1). Zlato si na 4x6 km trati vybojovali Nórky v zložení Synnoeve Solemdalová, Ingrid Landmark Tandrevoldová, Tiril Eckhoffová, Marte Olsbu Röiselandová pred Švédkami (+24,3) a Ukrajinkami (+35,1).

V slovenskom tábore sa dosť rozoberali jednotlivé úseky. Všetky boli dôležité a všetky očakávania viac-menej aj naplnili. I. Fialková štafetu dobre rozbehla, Poliaková tentoraz nemusela krúžiť na trestnom okruhu, Kuzminová stiahla stratu a pripravila P. Fialkovú na veľmi dobrý finiš. Značnú spokojnosť prejavovala Terézia Poliaková. Ak predtým bola v sezóne problémovým článkom kvarteta, tak teraz neprepadla. "Streľba ma uspokojila, bola hlavne bez trestného okruhu, a to je najdôležitejšie," povedala v cieli. "Jasné, trochu zamrzel piaty terč v stoji, no sústredila som sa na dobíjanie a hneď ho aj trafila. Už si ma aj doberali, či štafetu zvládnem bez trestného okruhu, dokonca padla aj stávka, a to všetko len preto, aby som v streľbe nezlyhala."

Anastasia Kuzminová sa sama skritizovala, no ani tak nemusela, pretože po chorobe vydala na trati všetky sily, len aby pripravila Paulíne Fialkovej dobré postavenie pred finišom. "Skončili sme na šiestom mieste, už tretíkrát v sezóne a asi to nie je náhoda, ťažko byť lepšie. Boli to však preteky, v ktorých sa dalo dosiahnuť aj viac, veď Nórky boli zlaté s trestným okruhom. Je to naozaj reálne, len musí všetko vyjsť a mne to strelecky nevyšlo. Potvrdilo sa, že v streľbe mám rezervy, navyše som pod vplyvom veľkej zodpovednosti mierila opatrne, snažiac sa, aby som stratu čo najviac pre Paulínu skresala. Nepodarilo sa to tak, ako som si želala, no musím pochváliť Ivonu i Teréziu, ktoré boli pre mňa príjemným prekvapením."