Main Content

Dvojnásobná víťazka Vlhová šla na preteky v rámci tréningu: Spokojnosť s účasťou na Európskom pohári v Jasnej

nedeľa, 3. marec 2019 14:59 | Autor: TASR

Petra Vlhová na pódiu
Petra Vlhová na pódiu | zdroj: TASR

Jasná 3. marca (TASR) - Tím slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej si napriek cestovným komplikáciám stojí za rozhodnutím prísť do Jasnej aj po skončení podujatia Európskeho pohára. Víťazstvá v sobotnom obrovskom i nedeľnom špeciálnom slalome potešili, účasť v slovenskom rezorte mala aj širší význam.

Vlhová využila víkendové súťaže ako intenzívny tréning pred pokračovaním Svetového pohára v Špindlerovom Mlyne. V Česku už bola niekoľko dní tento týždeň, na Liptove však našla lepšie podmienky a na Slovensku zotrvá až do stredy. "Pôvodný plán bol, že sem v piatok prídeme helikoptérou. Desať minút pred štartom nám povedali, že sa nedá letieť pre počasie. Všetok materiál sme už mali v aute a navyše v Špindlerovom Mlyne nebol tréningový svah v dobrom stave, aj počasie bolo oveľa horšie než v Jasnej. Museli sme sa rozhodnúť v priebehu piatich minút a rozhodli sme sa, že prídeme a preteky využijeme v rámci tréningu. Preteky sú zakaždým preteky, vďaka intenzite to bolo kvalitné," prezradil tréner Livio Magoni.

Slovenská reprezentantka sa v najbližších dňoch bude pripravovať "doma", aby nemusela vzápätí cestovať naspäť do Česka: "S areálom v Jasnej sme všetko dohodli, obrovský slalom budeme trénovať na inej zjazdovke, slalom pôjdeme na tej, na ktorej sa išiel EP. V pondelok bude voľný deň a nachystáme svah na 'obrák', ktorý si vyskúšame v utorok. V stredu pôjdeme slalom a až potom cestujeme, snáď vrtuľníkom, ale to momentálne nie je isté."

Prioritu v programe majú zostávajúce dve podujatia Svetového pohára v Špindlerovom Mlyne a Soldeu v Andorre, v oboch dejiskách sa Vlhová predstaví v obrovskom a klasickom slalome. Európsky pohár v Jasnej bol najmä o príprave, ale vzhľadom na jej víťaznú mentalitu a domáce prostredie aj o výsledku. "Určite je to iné ako všetky ostatné preteky, aj na štarte bolo veľa ľudí. Všetci sa pozerali, čo robí Peťa, bolo to krásne. Veľmi tu chcela štartovať, ale pozerala sa aj na seba, aby bola pripravená na SP, aby to neprepálila. Našli sme riešenie a určite je rada, že sa mohla ukázať všetkým fanúšikom. Určite to nebrala, že sa ide spustiť len tak. Preteky sú preteky, je jedno, či je to Európsky alebo FIS pohár, či v behu alebo na motorke. Má v sebe pretekárskeho ducha a zakaždým pôjde naplno," zdôraznil brat a manažér tímu Boris Vlha. Jeho sestra najbližšie rozbalí pretekárskeho ducha 8. a 9. marca už na úrovni Svetového pohára.