Main Content

Hviezda UFC Jon Jones má nového vyzývateľa

sobota, 16. február 2019 10:15 | Autor: Marek Ďaďo

Jon Jones
Jon Jones | zdroj: YouTube

Jon „Bones“ Jones býva často označovaný za najlepšieho bojovníka na svete. Vyzerá to to tak, že mu bola hodená rukavica ďalším legendárnym zápasníkom, ktorý je navyše tréningovým partnerom jeho úhlavného rivala Daniela Cormiera. Reč je o niekdajšom šampiónovi ťažkej váhy, o Cainovi Velasquezovi. 

Velasquezasíce tento víkend čaká duel proti Francisovi Ngannouovi, ale to nebránilo reportérom z TMZ, aby sa ho opýtali na názor, či by bol schopný zbiť Jonesa. Vzhľadom k tomu, že ide o parťáka Daniela Cormiera, bola jeho odpoveď pokojná a vyžaroval z nej aj určitý rešpekt. 

„Myslím si, že by som ho mohol poraziť. Myslím si, že som na to dostatočne dobrý. Jon Jones je skvelý atlét. Sledoval som ho vo všetkých zápasoch. Viem čoho je schopný. Opakujem, každý súper predstavuje výzvu a to isté platí aj o ňom, ale myslím, že ho dokážem poraziť,“ uviedol Velasquez. 

Odpoveď Jonesa na seba nenechala dlho čakať. „Tvoje sebavedomie bude musieť byť nastavené tak, aby si ma mohol poraziť. Nemôžeš hovoriť, že si myslíš, že to dokážeš. Ja sa živím pikogrammi pochybností o sebe samom a viem ich vycítiť na míle ďaleko. Teraz sa však sústreďme na zápasy, ktoré nás čakajú,“,cituje Jonesa portál MMAjunkie. Ako ste si mohli všimnúť, Jones vo svojej odpovedi vtipne zahrnul aj kauzu, kedy boli v jeho tele nájdete stopy turinabolu (iba pikogram).

Na duel Jones vs Velasquezsi však budeme musieť ešte nejakú chvíľu počkať (teda ak sa ho vôbec niekedy dočkáme). Ako sme spomínali, Velasqueza čaká v pondelok v noci zápas proti trojke ťažkej váhy, Francisovi Nagannouovi. Jones bude zas hlavným trhákom galavečera UFC 235, kde bude obhajovať titul poloťažkej váhyproti Athonymu Smithovi.