Main Content

Obranca z La Ligy môže ísť za mreže: Za vydieranie mu hrozí väzenie

nedeľa, 10. február 2019 11:08 | Autor: Jakub Vaverka

Futbalisti Levante
Futbalisti Levante | zdroj: TASR

Obranca španielskeho Levante UD si poriadne zavaril. Za viacero trestných činov mu hrozí odňatie slobody bezpodmienečne. Antonio García Aranda dal o sebe vedieť spôsobom, na ktorý by najradšej zrejme zabudol. 

Španielske médiá sa v týchto dňoch vo veľkom venujú prípadu Toňo, čo je prezývka obrancu prvoligového Levante Antonia Garcíu Arandu. „Obranca Levante Antonio García Aranda môže putovať za mreže, pričom je obvinený zo siedmich kriminálnych činov, vrátane vydierania a hrozby ublíženia na zdraví.“

Toňo nepatrí medzi svetové hviezdy, ani medzi hráčov, ktoré by boli fanúšikom na Slovensku či v Českej republike známi. Je však hráčom Levante, klubu z Valencie, ktorí nastupuje v jednej z najsledovanejších líg na svete – La Lige. To je dôvod, prečo je jeho prípad rozoberaný v médiách, málokedy sa totiž stane, že futbalový profesionál sa zapletie do takýchto problémov. Avšak, nájdu sa aj také prípady, ako bývalý hráč Sunderlandu či Manchestru City Adam Johnson, ktorý sa taktiež dostal do väzenia.

„Vo vzťahu k informácii, že hráč nášho prvého tímu Antonio García Aranda (Toňo) bol zatknutý a čaká ho súdne pojednávanie, je celá vec viazaná tajomstvom. Levante UD zatiaľ nikoho nesúdi. Zatiaľ nevieme, aké sú okolnosti tohto prípadu,“ píše sa vo vyjadrení, ktoré poskytla oficiálna ​stránka Levante. Dodajme, že Toňo má 29 rokov a len v stredu podpísal s klubom nový kontrakt do roku 2023.