Main Content

Hviezda Bayernu Mníchov šokuje: Tvrdí, že vymyslel The Hunger Games!

nedeľa, 10. február 2019 10:59 | Autor: Jakub Vaverka

Javi Martinez
Javi Martinez | zdroj: TASR

V minulosti sme si zvykli, že niekedy futbalové hviezdy svojimi vyjadreniami poriadne šokujú verejnosť. Obranca Bayernu Mníchov Javi Martinez v tomto ohľade nastavil latku poriadne vysoko.

Obranca, ktorý dokáže hrať aj v zálohe, Javi Martinez v rozhovore prehovoril o tom, že práve on je autorom pôvodnej myšlienky The Hunger Games, na Slovensku známych ako Hry o život, ktoré sa stali knižným bestsellerom a filmovou lahôdkou. Americká autorka Suzanne Collins, ktorá tieto knihy napísala vraj ideu dostala až po tomto Španielovi.

„Keď som bol v puberte, veľmi ma bavilo písať. Rozhodol som sa, že napíšem knihu,“ začal svoj prehovor pre Socr​ates Magazine. „Verte tomu či nie, zápletka môjho príbehu bola veľmi podobná tej v Hrách o život. Keď som išiel do kina, bolo to veľmi čudné.“

„Hovoril som si, že nie je možné, čo vidím, že to je predsa môj nápad, ktorý som mal pred rokmi. Že ho tvorcovia museli nejak dostať z môjho počítača,“ povedal Javi Martinez, ktorý sa pričinil zrejme o najbizarnejšie prehlásenie za tento týždeň či dokonca rok. Na ihrisku sa o ňom príliš veľa nerozpráva, toto interview ho ale katapultovalo do futbalových noviniek po celom svete.

„Písanie ma baví. Idea priniesť čitateľom bližší pohľad na život futbalistov z osobného pohľadu ma fascinuje. Je veľa vecí, ktoré fanúšikovia nevedia, prípadne ktorým nerozumejú. Chcem im poskytnúť náhľad za oponu,“ zakončil Španiel vyjadrením o jeho vlastnej knihe, ktorá sa ale v tomto prípade venuje futbalovému životu.