Main Content

Fehérváry sa vrátil k tlačovej konferencii. Tiež napísal status na Facebook

utorok, 8. január 2019 18:05 | Autor: Martin Gregor

Martin Fehérváry
Martin Fehérváry | zdroj: TASR

Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Martin Fehérváry sa vrátil k včerajšej tlačovej konferencii s Ernestom Bokrošom, v rámci ktorej sa zastal trénera národného tímu a spochybnil medializované vyjadrenia spoluhráčov Martina Pospíšila a Miloša Fafráka.

Skôr než sa mládežnícky reprezentant odhodlal k tomuto kroku, médiami ránoo rezenoval článok s vyjadrením jeho otca Maria, ktorý na Facebooku vyjadril podporu Pospíšilovi a spochybnil priebeh tlačovej konferencie po príchode hráčov na Slovensko. Viac si o tom môžete prečítať v tomto článku:

Hráč, na ktorého vlastní v rámci NHL práva klub Washington Capitals, napísal na facebooku status, ktorým sa snaží objasniť situáciu. Prinášame vám ho celý a bez redaktorských úprav: 

,,Pekne zdravím všetkých fanúšikov, veľa z Vás má na mňa momentálne ťažké srdce a je mi to veľmi luto. Moj osobný pohľad na celú situáciu bol asi taký, že som ani nechcel ísť na tlačovú konferenciu. Na druhú stranu som kapitán a vedel som že niečo povedať budem musieť. Chcel by som hlavne povedať že pre mňa, je hokej prvoradý a veci spojené s tým aby som podával čo najlepsie výkony. Aby som bol zdravý, dodržiaval životosprávu a zodpovedne sa pripravil či už na zápas alebo tréning. Pokaždé keď som reprezentoval SLOVENSKO som bol veľmi hrdý a bolo mi jedno v akej vekovej kategórii alebo aký tréner ma trénoval, vždy bolo pre mňa prvoradé že som mohol reprezentovať moju krajinu! Vec ktorú som nikdy nerobil a ani neplánujem robiť je hodnotenie výkonov alebo prácu druhého človeka do médií, predovšetkým spoluhráčov alebo trénerov. Nemyslím si že by som to mal byť ja, kto určuje, kto podal ake výkony alebo kto pracuje na akej pozícii. K samotnej tlačovke poviem asi iba toľko že som bol po 20 hodinovej ceste a rovno z autobusu som si sadol pred 40 novinárov s kamerami a mikrofónmi. Nejdem sa teraz vyhovárať ale veľa z vás sa má pýtalo prečo má tak “suší” a prečo som bol taký nesvoj. Pevne verím že chápete môj pohľad na celú situácia. Fehy."