Main Content

Ako by mohla vyzerať súpiska Slovenska na MSJ v roku 2025?

piatok, 5. január 2024 15:22 | Autor: Róbert Kalnický

Dalibor Dvorský
Dalibor Dvorský | zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov tento rok smolne vypadla vo štvrťfinálovom súboji s Fínskom po predĺžení. Ročník 2004, od ktorého sa očakávalo veľa, sa nedostal do boja o cenné kovy a priaznivci hovoria o sklamaní. V redakcii Sport7.sk sme sa pozreli na to, ako by mohol vyzerať slovenský tím o rok.

V súčasnom kádri Ivana Feneša sa nachádza až deväť hokejistov, ktorí majú skúsenosti a môžu reprezentovať Slovensko aj na podujatí v roku 2025. To sa odohrá v kanadskej Ottawe. Takto by mohla vyzerať slovenská súpiska.

Brána:

Samuel Urban - Lukáš Fürsten - Damián Slávik

O rok Slovensko nebude mať úplne jasnú jednotku. Je vysoko pravdepodobné, že ako najskúsenejší gólman na podujatie pocestuje Samuel Urban, ktorý sa na MSJ predstavil aj tento rok, ale po siedmich góloch od USA striedal. Ďalší rok v zámorí mu však môže pomôcť v napredovaní jeho kariéry. Spolu s ním očakávame Lukáša Fürstena a Damiána Slávika. V tomto zložení pocestovali aj na svetový šampionát do 18 rokov, kde sa jednotkou stal Urban. Aj preto teraz volíme rovnaké poradie, no to sa v priebehu budúcej sezóny môže výrazne zamiešať.

Obrana:

Maxim Štrbák - Milan Pišoja

Luka Radivojevič - Richard Baran

Jakub Chromiak - Leo Eperješi

Alex Čajkovič - Samuel Barcík

Obrana môže byť veľkou doménou tohto slovenského výberu. Z tohtoročného kádra by jej mali kraľovať Maxim Štrbák, Luka Radivojevič a Milan Pišoja. Práve títo traja zadáci budú nosnými menami defenzívnej hry nášho celku. Doplnia ich mladíci, ktorí aktuálne kompletne pôsobia v zámorí a môžu vystreliť. Mená ako Jakub Chromiak, Richard Baran, Leo Eperješi, Alex Čajkovič či Samuel Barcík sľubujú kvalitu, ktorú budú za oceánom rozvíjať v elitných juniorských súťažiach.

Útok:

Juraj Pekarčík - Dalibor Dvorský - Adam Cedzo

Daniel Alexander Jenčko - Tomáš Pobežal - Ondrej Molnár

Patrik Masnica - Roman Kukumberg - Peter Císar

Ján Chovan - František Dej - Ondrej Maruna

František Ridzoň

Celok Slovenska bude mať aj tento rok očividne veľkú kvalitu aj v ofenzíve. Očakávame, že nebudú chýbať tykadlá St. Louis Blues Juraj Pekarčík a Dalibor Dvorský, ktorí by spoločne s Adamom Cedzom mali vytvoriť elitnú formáciu. Okrem nich v duhej formácii volíme Daniela Jenčka a Ondreja Molnára, ktorého kauza bude v tom čase (veríme) vyriešená. Medzi nich padla voľba na Tomáša Pobežala, ktorý sa bude chystať na draft do NHL. Aj v tretej formácii nájdeme tandem, ktorý už na MSJ hral. Peter Císar a Roman Kukumberg hrali na turnaji už tento rok, doplní ich Patrik Masnica, ktorý je aktuálne hráčom Slovana Bratislava. v štvrtej formácii sme stavili na urastených hráčov. Pre Františka Deja to bude tretí turnaj, doplnia ho Ondrej Maruna a Ján Chovan. Zabojovať o nomináciu môže aj František Ridzoň či Erik Párička.

Na papieri je tím síce slabší ako ten, ktorým Ivan Feneš disponoval tento rok, no sľubuje kvalitu. Nosný ročník pre túto reprezentáciu je rok narodenia 2005. Práve títo hráči na MS do 18 rokov získali štvrté miesto, keď v boji o bronz podľahli Kanade v predĺžení.