Main Content

Ani dobre hrajúci Vinícius nezachránil Real od ďalšej potupy, Messi opäť potvrdil, že je rozdielový hráč

pondelok, 7. január 2019 12:21 | Autor: TASR

Messi môže byť najlepším strelcom LM: Pozrite si zaujímavé štatistiky pred finále!
Messi môže byť najlepším strelcom LM: Pozrite si zaujímavé štatistiky pred finále! | zdroj: © TASR

Madrid 7. januára (TASR) - Futbalisti Barcelony zvíťazili v nedeľňajšom zápase 18. kola španielskej La Ligy na ihrisku Getafe 2:1 a sú na čele tabuľky o päť bodov pred Atléticom Madrid. Real Madrid zaváhal na domácej pôde, keď podľahol San Sebastiánu 0:2 a na Kataláncov stráca z piateho miesta už desať bodov.

Zverenci trénera Santiaga Solariho dohrávali bez vylúčeného Lucasa Vásqueza. "Po prvom polčase sme si nezaslúžili prehrávať. Aj po vylúčení nášho hráča 30 minút pred koncom sme sa pokúšali útočiť, ale nepodarilo sa nám dať gól. Dnes bolo všetko proti nám. O víťazstvo zabojujeme v nasledujúcom zápase a budeme sa usilovať o to, aby sme pritiahli fanúšikov späť na náš štadión," citovala Solariho agentúra AP.

Prvý ligový štart v základnej zostave Realu si pripísal 18-ročný Brazílčan Vinícius Junior, ktorý nahradil zraneného Garetha Balea. "Hral veľmi dobre. Je mladý, no ukázal, že si verí a to nás teší," dodal 42-ročný argentínsky kouč.

Pod víťazstvo obhajcu titulu z Barcelony sa podpísal svojim 16. gólom v sezóne kapitán tímu Lionel Messi a upevnil si prvé miesto v tabuľke ligových strelcov. Presadil sa takisto aj Luis Suárez, ktorému s 12 presnými zásahmi patrí druhá priečka. "Pred naším zápasom sme poznali výsledky ostatných stretnutí a chceli sme z toho vyťažiť čo najviac. Teší nás, že sme zvýšili náskok na čele tabuľky, ale ešte je pred nami veľa súbojov. Messi opäť potvrdil, že je rozdielový hráč," uviedol kormidelník katalánskeho klubu Ernesto Valverde.

Päťdesiatštyriročný španielsky lodivod neodpisuje Real z boja o titul napriek výraznej strate. "Real je stále v hre, musíme byť v strehu. Okrem Realu sú tu však aj ďalší nároční súperi ako FC Sevilla a Atlético Madrid," zdôraznil Valverde.