Main Content

Kuzminová po stíhačke: "Už len lepšie strieľať"

sobota, 22. december 2018 19:14 | Autor: TASR

Anastasia Kuzminová
Anastasia Kuzminová | zdroj: TASR

Nové Město na Moravě 22. decembra (TASR) - Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová v stíhacích pretekoch 3. kola Svetového pohára v Novom Měste na Moravě finišovala na 9. mieste.

Slovenská pretekárka na víťaznú Nórku Marte Olsbu Röiselandovú stratila 1:32,5 min, druhá skončila vedúca žena priebežného poradia SP Talianka Dorothea Wiererová (+0,2) a tretia Švédka Hanna Öbergová (+4,7). Na 17. mieste dobehla na 10 km trati ďalšia slovenská biatlonistka Paulína Fialková (+2:16,6), 41. skončila Ivona Fialková (+4:02,7).

Hodnotnie: 

Anastasia Kuzminová: "Na strelnici sa mierilo ťažko, bolo to aj o náhode, komu ako zafúka. Aj mňa, tak ako mnohé ďalšie, pri prvej stojke rozkývalo a boli z toho tri trestné okruhy. Našťastie som druhú stojku zvládla a dosť zachránila. Dúfam, že terčíky budem v ďalších pretekoch triafať lepšie, a že forma príde v ten správny čas."

Paulína Fialková: "Necítila som sa optimálne, podmienky boli ťažké, my vplyvom dažďa mokré. Na strelnici fúkalo a ja som to nezvládla, vietor bol pre mňa najväčší súper."