Main Content

Klopp hodnotí boj o titul v Premier League. Spomína najmä 5 klubov

piatok, 21. december 2018 13:46 | Autor: Timotej Gašper

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Tréner Liverpoolu, Jurgen Klopp, sa v nedávnom rozhovore vyjadril k náročnému boju o titul v domácej Premier League, pričom prezradil, ktorý tím hrá bez slabých stránok a koho najviac uznáva.

Nemecký tréner v službách Liverpoolu odmietol priznať fakt, že len jeho „The Reds“ ašpirujú na zisk ligového titulu a tiež poprel, že Liverpool je jediným reálnym protivníkom Manchestru City. Bývalý tréner Mainzu a Borussie Dortmund spomenul v rozhovore päť najsilnejších ašpirantov na titul, pričom zo zoznamu vynechal trápiaci sa Manchester United. Liverpool ostáva v Premier League naďalej neporazený, pričom aktuálny majster, Manchester City, ochutnal trpkú chuť prehry proti až v decembri, čo bola prvá plná strata bodov pre Guardiolov tím od apríla tohto kalendárneho roku. „Ohľadom titulu som aktuálne viac než neutrálny. Samozrejme, City sú majstri a stále hrajú ako majstri, no nie sú to len oni, koho treba na ceste za titulom poraziť,“ načal 51-ročný Jurgen Klopp.

Po 17.kolách je LFC na prvom mieste so štrnástimi výhrami a najlepšou defenzívou v lige (7 inkasovaných gólov). Manchester City zaostáva len o jeden bod (44b), no zároveň má na konte najviac strelených gólov (48). Za touto dvojicou nasleduje trio londýnskych celkov Spurs, Chelsea a Arsenal, pričom posledný spomínaný stráca na prvý Liverpool už 11 bodov. „Musím uznať, že sú veľmi, veľmi, veľmi dobrí! Nemôžem povedať, že majú šťastie, lebo sú na každý zápas 100% pripravení a je to vidieť. Hrajú ako by nemali žiadnu slabosť, sú šampióni a stále tak hrajú,“ okomentoval Klopp počínanie Manchestru City. 

Nemecký taktik však nezabudol vo svojom vyjadrení vyzdvihnúť aj ostatné kluby, ktoré patria aktuálne do najlepšej ligovej päťky. „My všetci sme ašpiranti na titul, ale nie je to len City, na koho si treba dávať extra pozor. Vezmite si Tottenham, majú veľa problémov so zraneniami, ich hráči mali v lete veľmi málo času na oddych. Majú veľa anglických i belgických hráčov, ktorí hrali dlho na MS a potom nemali ani poriadnu predsezónnu prípravu, no napriek tomu v tejto sezóne vyhrávajú najdôležitejšie zápasy a sú len 6 bodov za nami, to je neskutočné! A Arsenal a Chelsea? Ich štart do sezóny bol neuveriteľný a hrajú naozaj veľmi dobre. Ako teda môžeme premýšľať nad niečím iným, ako nad ďalším ligovým kolom aby sme nazbierali čo najviac bodov?“

Liverpool si najbližší ligový duel odkrúti proti Wolverhamptonu na súperovom ihrisku už v piatok večer a môže navýšiť svoj náskok na ostatných konkurentov.