Main Content

Slováci ovládli štatistiky MS vo florbale. 19-ročný talent z Košíc kraľuje produktivite

utorok, 4. december 2018 10:00 | Autor: Martin Gregor

Michal Dudovič
Michal Dudovič | zdroj: © TASR

Skvelý vstup slovenských florbalistov do majstrovstiev sveta, ktore sa tento rok konajú v susednom Česku, sa odzrkadlil aj na individuálnych štatistikách hráčov. Kraľuje im náš mladý florbalista.

Najproduktívnejším hráčom majstrovstiev je aktuálne Michal Dudovič, 19-ročný rodák z Košíc, ktorý v dvoch zápasoch nazbieral 10 bodov za 4 góly a 6 asistencií. Vyšiel mu najmä duel s Japonskom, v ktorom zaknihoval hetrik a pridal tri asistencie. V prvom zápase proti Kanade skóroval raz a asistoval trikrát.

Na druhom mieste je zatiaľ estónsky útočník Rickard Rydell so 7 bodmi (5+2), tretí je Adam Delong z Česka so 6 bodmi (2+4).

V prvej desiatke bodovania nájdeme ešte dvoch slovenských útočníkov. Lukáš Ujhelyi je štvrtý so 6 bodmi (5+1) a Filip Čonka-Skyba je s 5 bodmi (4+1) na deviatom mieste. Ujhelyi je zároveň s Rydellom na prvom mieste v tabuľke strelcov s piatim gólmi.

Medzi brankármi je náš Jakub Klobučník na piatom mieste s priemernou úspešnosťou zákrokov 85,71%. Prvý je Švéd Mans Parsjo-Tenger s 91,67% úspešnosťou.

Po dnešnej pohodičke nás čaká najdôležitejší zápas

Slovensko má po dvoch zápasoch skóre 27:4. Čelilo však papierovo ľahším súperom. Kanadu sme porazili presvedčivo 12:3 a následne sme rozobrali Japonsko 15:1. Najbližšie nás čaká už dnes o 12.45 duel so Singapúrom, v ktorom sme tiež obrovským favoritom. Najdôležitejší však pre nás bude osemfinálový zápas, v ktorom sa rozhodne, či napodobníme alebo vylepšíme náš najväčší úspech v podobe 8. miesta, alebo skončíme pred bránami štvrťfinále.