Main Content

Hviezdny Steph Curry: Ženy si zaslúžia rovnosť

streda, 14. november 2018 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Stephen Curry
Stephen Curry | zdroj: TASR

Basketbalista kalifornského Golden State Warriors Stephen Curry si uvedomuje svoj veľký vplyv a nehodlá mlčať v témach, ktoré hýbu verejnosťou.

Jeden z najlepších basketbalistov na svete Stephen Curry, vlajková loď extrémne úspešnej generácie Golden State Warriors, v rozsiahlom rozhovore pre SF Chronicle prehovoril o viacerých témach. Napríklad, nepáči sa mu, že jeho slová, ktoré publikuje na sociálnych sieťach, sú často prezentované ako politické názory.

„Napísal som, že ženy si zaslúžia rovnosť – to nie je politika, či sa mýlim? To nie je niečo, o čom sa ľudia v tomto období nehádajú, respektíve nemali by sa. Nemôže to byť dôvod hádok,“ začal Curry. „Všetko je brané ako politika. Vychádza to z prostredia, v ktorom žijeme. Je to nešťastné. Ak sa bavíme na ľudskej úrovni, každý si zaslúži rovné zaobchádzanie.“

Stephen Curry
Stephen Curry | zdroj: TASR

V júli sa Stephovi narodilo tretie dieťa, po dvoch dcérach prišiel na svet syn Canon. Túto radostnú chvíľu v živote amerického basketbalistu opäť narušil negatívny trend. „Videl som rôzne stupídne komentáre na sociálnych médiách. Veci typu ako sme museli čakať na chlapčeka. Ak sa moje dcéry rozhodnú, že chcú hrať basketbal, pomôžem im v tom ako len budem vedieť,“ hovorí Curry o rovnosti medzi mužmi a ženami.

„Mať syna je obrovská zodpovednosť. Zodpovednosť ísť príkladom a pracovať na tom, aby keď vyrastie, ocenil ženy vo svojom okolí. Mojou prácou nie je o tom iba hovoriť, ale riadiť sa tým a žiť podľa toho,“ zakončil jeden z najlepšie platených hráčov súčasnej NBA a športového sveta celkovo.