Main Content

Chcete dokonalú vyšportovanú postavu? Cvičte s pomocou posilňovacích lavíc

utorok, 13. november 2018 12:50 | Autor: Sport7 sk

Posilňovanie na lavici, ilustračný obrázok
Posilňovanie na lavici, ilustračný obrázok | zdroj: inSPORTline

Na svete asi neexistuje človek, ktorý by netúžil po dokonalej vyšportovanej postave. Nie každý ju však má, pretože nie každý má dostatočnú vôľu a chuť na nej reálne aj pracovať. Spôsobov, ako schudnúť alebo dosiahnuť vysnívanú postavu je naozaj množstvo a najlepšou voľbou je kombinácia niektorých z nich. Každý, kto sa snaží žiť aspoň trochu fitness životom dá za pravdu, že nie je všetko len o strave alebo len o cvičení. Tieto dve veci treba spojiť tak, aby fungovali čo najlepšie a prinášali želaný efekt.

Zdravá strava pritom nie je dôležitá len pri chudnutí, ale aj udržiavaní zdravia v celom tele. Základom všetkého je dostatok vitamínov, minerálov a bielkovín, ktoré sú neoddeliteľnou a potrebnou súčasťou nášho tela. Človek by mal preto jesť najmä ovocie, zeleninu, bielkoviny, ryby, mäso a mliečne výrobky, ktoré nás udržiavajú vo forme. Naopak vyhýbať by sme sa mali umelým sladidlám, tukom a bielej múke, ktoré sú hlavnou príčinou toho, ako človek vyzerá. Strava je síce veľmi dôležitá, no ani tá nie je zárukou krásneho vypracovaného tela. Zamerať sa preto treba aj na cvičenie, ktorým si dokážeme posilniť všetky partie po ktorých túžime. Najlepšou pomôckou sú posilňovacie lavice, ktoré nájdete v každej lepšej posilňovni alebo si ich môžete zadovážiť aj domov.Vlastné fitko sa teší čoraz väčšej obľube a preto nie je ničím výnimočným, ak u niekoho natrafíte na stoje, ktoré poznáte z vašej obľúbenej telocvične.

Posilňovacia lavica
Posilňovacia lavica | zdroj: inSPORTline

Na trhu je k dispozícii obrovské množstvo lavíc, ktoré sú zamerané na rôzne časti tela. V prípade, že potrebujete posilňovač brušných svalov, vašim najlepším spoločníkom bude šikmá lavička, ktorá nie je finančne a ani priestorovo náročná. Vhodná je aj pre náročných športovcov, ktorí si tréningy bez brušákov ani len nevedia predstaviť. Na výber máte rôzne veľkosti a prevedenia, z ktorých si dokáže vybrať aj ten najnáročnejší človek. Špeciálnou pomôckou je lavica na rebriny, ktorú môžete využiť nielen na posilňovanie brucha, ale aj rúk. Ak sa počas tréningu neuspokojíte len s obyčajnou šikmou alebo rovnou lavicou, zaobstarať si môžete rôzne nastaviteľné lavice, ktoré sú univerzálnou pomôckou pri základných cvikoch. Okrem posilňovania brušných svalov vám poslúžia aj na cviky s jednoručnými činkami a vzpieračskými tyčami. Vďaka nim si doprajete fitness komfort, na aký ste zvyknutí vo väčších a dobre vybavených fitkách. Keďže sa dajú veľmi ľahko nastaviť a prispôsobiť, precvičiť sa na nich dajú prsné svaly, bicepsy, brucho, chrbát a aj stehná. Takáto lavica dokáže byť vašim najlepším spoločníkom k dosiahnutiu dokonalého tela.

Posilňovacia lavica
Posilňovacia lavica | zdroj: inSPORTline

Pre náročných a najmä mužov sú dobrou posilňovacou pomôckou bench lavice, ktoré vám pomôžu dosiahnuť silný a mohutný hrudník. Ich výhodou sú možnosti rôznych nastavení, kedy si ich viete dokonale prispôsobiť vlastným potrebám. Bench lavica vám poskytne efektívny tréning, ktorý požadujú ľudia najmä v dobrom fitku. Investícia do tohto fitness náradia sa vám vráti v podobe tela, po ktorom už dlho túžite. Ak ste navyše prevádzkovateľom posilňovne, bench lavica by u vás v žiadnom prípade nemala chýbať.

Najlepším spoločníkom na ceste k vypracovaným nohám je leg press lavica, ktorá vám zaistí maximálny rozvoj objemu svalovej hmoty dolných končatín. Cvik, ktorý sa na ňom praktizuje je veľmi podobný drepu so záťažou, no vykonávaný je na stroji. Vďaka tomu je na kĺby kladený menší nápor a cvičenie je omnoho šetrnejšie k vášmu zdraviu. Ak hľadáte miesto, kde sa oboznámite s týmito lavicami, môžete využiť predajcu inSPORTline.

Posilňovacia lavica
Posilňovacia lavica | zdroj: inSPORTline

Súčasťou vašich posilňovacích pomôcok by mala byť aj niektorá zo scottových lavíc, ktorá je vhodná pre športovcov precvičujúcich najmä ruky. Nazýva sa aj bicepsová lavica, pretože je zameraná na spevňovanie rúk a najmä bicepsov. Na trhu ich nájdete v niekoľkých prevedeniach, kde si vyberú nielen muži, ale aj ženy. Keďže nie je príliš veľká, umiestniť ju ľahko môžete aj v doma, kde sa stane súčasťou každého vášho tréningu. Je len na vás, pre ktoré posilňovacie lavice sa rozhodnete a ktoré si zaobstaráte. Výber však treba prispôsobiť tomu, ktoré časti tela chcete pravidelne precvičovať, aby vám poslúžili čo najlepším spôsobom.