Main Content

Mladá hviezda Barcelony na ceste do Premier League

streda, 31. október 2018 13:40 | Autor: Timotej Gašper

Premier League
Premier League | zdroj: Digisport.sk

Britské médiá sa stretli v názore, že už v zime môže hviezda Barcelony zmeniť pôsobisko v prospech jedného z gigantov anglickej Premier League. 

TheSun i ostatné britské médiá informujú, že už v zimnom prestupovom období sa môže udiať veľký prestup na trase Barcelona – Premier League. Hráčom, ktorý si podľa médií má hľadať nový angažmán je Ousmane Dembélé. 21-ročný krídelník prišiel do Barcelony v lete 2017 za 115 miliónov eur a zaradil sa medzi tie najdrahšie prestupy v histórií svetového futbalu.

Ousmane Dembélé
Ousmane Dembélé | zdroj: TASR

Dembélé, ktorý mal na Nou Campe minimálne nahradiť Neymara, však dlhodobo laboroval so zraneniami, nevedel sa aklimatizovať a Katalánci navyše v januári 2018 priviedli Philippeho Coutinha. V tomto ročníku je Dembélé síce využívaný častejšie, no v ofenzíve Barcelony je obrovský pretlak konkurencie. Klub mu mal podľa posledných správ oznámiť, nech sa pokúsi nájsť si nový angažmán už v januári, pričom o záujemcov určite nebude núdza. 

Najčastejšie sa špekuluje, že o jeho služby sa plánuje pobiť Chelsea, Arsenal i Liverpool. Všetci traja giganti z Premier League chcú v zimnom prestupovom období vystužiť svoje ofenzívne rady o mladého hráča so zdravou hernou agresiou, dobrými fyzickými vlastnosťami a ťahom na bránu. 21-ročný Dembélé je rýchly a má nevídaný talent na gólové príležitosti ba čo viac, stále môže rozvíjať svoj potenciál, s ktorým by rád pracoval najmä Jurgen Klopp, ktorý je podľa všetkého najviac odhodlaným záujemcom.