Main Content

Hodnotenie slovenských hokejistov po zápase so Švajčiarskom

pondelok, 7. máj 2018 09:21 | Autor: Jakub Mihálik

Hodnotenie hráčov po zápase so Švajčiarskom
Hodnotenie hráčov po zápase so Švajčiarskom | zdroj: TASR

Nevýrazný výkon, nula na konte strelených gólov, prehra s priamym konkurentom v boji o play-off. Nevydarený zápas sa odzrkadľuje aj na hodnotení jednotlivých hráčov.

Marek Čiliak – 6 – Naša brankárska jednotka čelila 26 strelám pri dvoch inkasovaných góloch. V bránkovisku rozhodne nenájdeme dôvod našej prehry. Marek podal dobrý výkon, viackrát tím podržal, najmä, keď vrcholil švajčiarsky presilovkový stav. Svoje miesto si zastal, góly však za svojich spoluhráčov strieľať nebude.

Andrej Sekera - 5– Od Andreja sme možno čakali v tomto zápase o čosi viac. Bol síce na ľade najviac, keď na ňom strávil 22:21 pri 37 striedaniach, no pripísal si aj jednu mínusku. Okrem kvalitnej rozohrávky, ktorú predviedol, čakáme aj menšiu nadstavbu v ofenzíve, tá neprišla.

Michal Čajkovský - 5– Strelecky najaktívnejší slovenský hráč s piatimi strelami. Svojou fyzickou hrou sa v defenzíve presadil, avšak jeho vylúčenie nás dostalo do oslabenia 3 proti 5, kvôli čomu sme po druhom góle Švajčiarov dlho nevedeli nájsť rytmus. Michala sme videli zahrať už aj lepšie.

Dominik Graňák - 5 – Dominik predviedol stabilný výkon v defenzíve, dobrú rozohrávku, pri tomto hodnotení však končíme. Ako jeden z najskúsenejších hráčov by jeho výkon mal patriť k najvýraznejším, no v tomto zápase ťažko hľadať vôbec niekoho výrazného. Ako celý tím, aj Domino bol nemastný-neslaný. Veľa na hodnotenie nie je.

Marek Ďaloga- 5 – Korčuliasky nevyčnieval ako obvykle, nedôrazný v situáciách 1 na 1 i pri strelách. V tomto zápase akoby chýbala Markovi para.

Adam Jánošík- 5 – Jedna mínuska, pomerne solídny defenzívny výkon, žiadna nadstavba. Svoje miesto si zastal. Nič viac, nič menej.

Christian Jaroš - 5 – Náš mladý obranca dostal v zápase pomerne veľký priestor, keď odohral takmer 19 minút. Od beka tretej formácie, navyše v Christianovom veku, neočakávame, že bude rozhodovať zápasy majstrovstiev sveta. Pri úvodnom góle Helvétov však mal tečujúceho hráča „upratať“.

Martin Feherváry - 5,5 – Benjamínok zostavy zaplatil nováčikovskú daň pri svojom vylúčení, keď skúsenejší harcovník by situáciu riešil zrejme inak. Martin však má talent a aj takéto zápasy môžu pomôcť v jeho napredovaní.

Tomáš Jurčo – 5 – Náš ofenzívny zástupca z NHL bol zapojený v niekoľkých šanciach v druhej tretine, keď takmer stečoval strelu Fehervaryho, prihrával Nagyovi do dobrej príležitosti. Dobre kombinoval so svojimi spoluhráčmi z útoku, chýbal mu ale gól. Je to práve prvá formácia, ktorá nás má ťahať gólovo, no v tomto zápase tak tomu nebolo.

Michal Krištof- 5,5 – Napriek tomu, že z hráčov prvej formácie zďaleka nie je najskúsenejší, javil sa najlepšie. Spomedzi útočníkov odohral najviac, viac ako 21 minút. Jeho šikovné ruky sa prejavili nielen pri vytváraní šancí, ale aj pri vhadzovaniach, v ktorých mal najlepšiu úspešnosť. Škrvnou na jeho výkone bola strata puku pri druhom švajčiarskom góle.

Ladislav Nagy – 5 – Skúsený harcovník dobre pracoval pri odoberaní puku súperovi, ku koncu druhej tretiny sa tlačil do koncovky, avšak ostalo len pri pološanciach. Zloženie prvej formácie je kvalitné, treba to však podporiť aj dostatočným nasadením.

Marcel Haščák -4,5– Pozične absolútne neodhadol situáciu pri druhom švajčiarskom góle, keď sa nechcene ocitol v pozícii posledného hráča. Marcela v zápase neposlúchali korčule, často  sa v dôležitom momente ocitol na ľade. Bolo vidieť, že chce, no tento zápas nevyšiel, ani jemu, ani celému tímu.

Juraj Mikuš –4,5  - Ani v prípade Juraja veľmi nie je čo hodnotiť. Na bránu vyslal aspoň dva strelecké pokusy, čo pri ofenzívnej mizérii je v tomto zápase nadpriemer. Pri tom však aj končíme. Na hráčove pomery, ale aj na pomery celého tímu to bol výkon pod priemerom.

Martin Bakoš – 4,5 – Aj Martin bol pri presilovkovom zlyhaní, pri ktorom sme dostali druhý gól a na viac ako polovicu druhej tretiny sme paralyzovali samých seba. Jedna strela do priestoru brány, takmer 18 odohratých minút a chcenie bez efektu, sú na toto fórum málo.

Dávid Bondra- 5,5 – V tretej tretine mal veľkú šancu, z ľavej strany sa však z veľkého uhla nepresadil. Ako nováčik bol aktívny, dôrazný. Akceptovateľný výkon.

Dávid Buc- 5,5 – Popradská úderka v zápase neohúrila, ani nesklamala. Dávid chcel, makal pri mantineloch, bojoval. Za nasadenie pripisujeme plusové body.

Patrik Svitana- 5,5 –V prvých dvoch tretinách nevýrazný tak, ako celý slovenský tím. V tretej tretine preukázal prehľad, keď výborne našiel Bondru pri šanci. Pre hráčov zo slovenskej ligy je prechod na najvyššie medzinárodné fórum náročné. Vidieť však aspoň snahu.

Lukáš Cingel – 5 – Ako jeden z mála v tomto zápase mal náznaky nebojácnosti pred bránkoviskom. Keď tím nestrelí ani gól, ťažko sa útočníci hodnotia pozitívne.

Tomáš Marcinko – 4,5 – Defenzívne tradične stabilne, hoci si pripísal jednu mínusku. Smerom dopredu je to už iná pesnička, keď sme nevideli prakticky nič. Štvrtá formácia musí na ľade lietať.

Pavol Skalický -  bez známky– Na ľade strávil len niečo vyše šiestich minút, pri ktorých nemal čas veľmi ukázať sa. Chýbal tlak na bránu, ktorý klasicky predvádza, ale kvôli minutáži je bez známky.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon