Main Content

Hodnotenie trénera Ramsayho: Akoby dva zápasy v jeden večer

pondelok, 7. máj 2018 08:31 | Autor: TASR

Hodnotenie Craig Ramsay
Hodnotenie Craig Ramsay | zdroj: TASR

Kodaň 6. mája (TASR) - Trénerovi slovenskej hokejovej reprezentácie Craigovi Ramsaymu to v nedeľu pripadalo, akoby sa pozeral na dva rozdielne zápasy.

Jeho zverenci však nevyhrali ani jeden z nich: "Oni vyhrali prvú polovicu, my sme hrali oveľa lepšie v tej druhej, ale nedali sme góly," uviedol.

Slováci tak zaknihovali druhú prehru v rade a po úvodnom víkende majú na konte len jediný bod. Proti Švajčiarom odštartovali zakríknuto a hneď v prvej tretine sa dostali pod tlak. "Vedeli sme, že sú veľmi rýchli a že sa dobre hýbu. No my sme sedeli vzadu a snažili sa byť opatrní, takto nechceme hrať. Neviem, prečo sme to robili. Vyzeralo to tak, že sa obávame toho, čo budú robiť a chceme na to reagovať namiesto toho, aby sme ich tlačili do toho, čo chceme hrať my," opísal Ramsay začiatok duelu.

Od druhej polovice sa výkon jeho zverencov podstatne zlepšil, súpera dokázali zatlačiť a vypracovali si aj šance, no stále chýbala presnejšia muška, či krôčik navyše. "Bol to zvláštny zápas. Na začiatku boli lepší a nestíhali sme, ale potom sme zabojovali späť. Všetko, čo sme potrebovali, bol ten jeden gól. No nenašli sme cestu do siete. Ich brankár hral výborne, bránili nesmierne dobre a blokovali veľa striel. Potrebovali sme dať góly z dorážok," pokračoval hlavný kormidelník. "Len niekedy sa vám podarí vyhrať zápas, ak hráte len 30 minút. My musíme hrať celých 60."

O možných zmenách v zostave, či dopísaní ďalších hráčov na súpisku zatiaľ nechcel hovoriť. "Budeme o tom rozmýšľať, ale musíme sa rozhodovať na základe faktov a nie na základe emócii. Takže sa poradíme, analyzujeme si zápas a potom uvidíme," dodal.