Main Content

Ohlasy po zápase Juventus - Real Madrid: Otočiť to bude nemožné!

streda, 4. apríl 2018 11:10 | Autor: TASR

Massimiliano Allegri, Cristiano Ronaldo
Massimiliano Allegri, Cristiano Ronaldo | zdroj: YouTube

Turín 4. apríla (TASR) - Rekordný večer Cristiana Ronalda posunul Real Madrid prakticky už do semifinále Ligy majstrov 2017/2018.

Portugalský kanonier strelil dva góly, pridal asistenciu na tretí a svoj "biely balet" doviedol k triumfu v Turíne nad domácim Juventusom 3:0.

V repríze finále z minulej sezóny prvýkrát udrel už v 3. minúte, keď vložil pohotovo nohu do Iscovho centra. Ronaldo sa ako prvý hráč v histórii strelecky presadil už v desiatom zápase Ligy majstrov za sebou. Hovorí sa však hlavne o jeho druhom góle, keď v 64. minúte predviedol fenomenálne nožničky po centri Daniho Carvajala a vyslúžil si "standing ovation" aj od domácich fanúšikov. "Bol to skvelý gól, čo viac môžem povedať? Fantastické. Nečakal som, že sa mi to tak podarí. Ale rozprávajme sa o zápase, dali sme tri góly Juve, výbornému tímu. Hrali sme dobre a som šťastný, že som pomohol tímu. Dal som dva góly, bola to skvelá noc," povedal Rondaldo pre portál uefa.com.

"Sme na ceste do semifinále. Môj center na Ronalda bol dobrý, ale tá naozaj skvelá časť akcie prišla až potom, keď dal gól. Zapíše sa to do histórie. Aplauz od divákov hovorí za všetko," uviedol Carvajal.

Juventus definitívne prišiel o šancu na zvrat o dve minúty neskôr. Paulo Dybala dostal žltú kartu v závere prvého polčasu za simulovanie v šestnástke a v druhom po zásahu kopačkou do brucha Carvajala išiel predčasne pod sprchy. Real využil početnú výhodu na tretí zásah, keď Ronaldo v 72. minúte našiel Marcela.

Napriek jasnému víťazstvu na ihrisku súpera nabádal brankár Keylor Navas pred domácou odvetou na opatrnosť. "Ideme domov s dobrým pocitom, no musíme mať nohy stále na zemi. Ronaldov gól bol neuveriteľný, hodný potlesku, takému, aký diváci na štadióne aj ukázali."

Tridsaťtriročný Ronaldo tak zaznamenal 22 gólov v štvrťfinálovej fáze LM, čo je o dva viac ako dvaja ďalší v poradí spolu, keď Lionel Messi a Raúl González majú na konte po desať. Navyše, strelil deväť gólov v šiestich dueloch proti Juventusu, v prebiehajúcej sezóne LM ich má na konte už 14 a na svoj vlastný rekord stráca tri. V domácej odvete si zároveň pripíše už 150. štart v najprestížnejšej klubovej súťaži.

Na druhej strane tiež padol jeden rekord, Juventus prehral prvý domáci duel v európskych klubových súťažiach po 28 zápasoch, od apríla 2013. "Keď nastúpite proti jednému z najlepších na svete, akým je Ronaldo, musíte byť perfektný. Ak mu dáte priestor, potrestá vás. Dal gól, ktorý sa zapíš do histórie a nanešťastie to bolo proti nám," povedal obranca "starej dámy" Andrea Barzagli.

"Musíme myslieť na ligu a potom ideme do Madridu a pokúsime sa hrať náš futbal. Som sklamaný z tretieho gólu, pretože dovtedy sme mohli otočiť dvojzápas v náš prospech. Teraz to bude nemožné," povedal pre uefa.com Massimiliano Allegri, tréner Juventusu.