Main Content

Paralympiáda: Farkašová získala v Pjongčangu striebro v slalome

nedeľa, 18. marec 2018 08:23 | Autor: TASR

Henrieta Farkašová s navádzačkou Natáliou Šubrtovou
Henrieta Farkašová s navádzačkou Natáliou Šubrtovou | zdroj: TASR

Pjongčang 18. marca (TASR) - Slovenská reprezentantka Henrieta Farkašová s navádzačkou Natáliou Šubrtovou získali na zimných paralympijských hrách v Pjongčangu strieborné medaily.

V Čongsone sa v nedeľu museli v slalome zrakovo postihnutých žien skloniť len pred zlatou Britkou Mennou Fitzpatrikovou s navádzačkou Jennifer Kehoeovou. Pre Farkašovú to bola v Pjongčangu už piata medaila, predtým zvíťazila aj v zjazde, super-G, v superkombinácii a obrovskom slalome.

Slovenská reprezentantka sa so štyrmi zlatými a jednou striebornou medailou stala v Pjongčangu najúspešnejšou účastníčkou hier. Dokázala, že je momentálne najvšestrannejšou zrakovo znevýhodnenou lyžiarkou na svete.

Farkašová tak má celkovo na konte spolu deväť zlatých medailí zo ZPH. A mohla mať aj jubilejnú desiatu, keďže po 1. kole slalomu viedla o 66 stotín sekundy pred Britkou. V druhom ale predviedla až tretí najrýchlejší čas, ktorým v celkovom súčte stratila na Fitzpatrickovú 66 stotín. Bronz vybojovala ďalšia Britka Millie Knightová.

Medzi stojacimi ženami obsadila Ďalšia Slovenka Petra Smaržová konečné 5. miesto, zlato získala Francúzka Marie Bochetová