Main Content

Wiggins sa bráni dopingovému podozreniu: Keby som niekoho zavraždil, viem sa brániť lepšie!

utorok, 6. marec 2018 11:12 | Autor: TASR

Bradley Wiggins
Bradley Wiggins | zdroj: TASR

Londýn 6. marca (TASR) - Britský cyklista Bradley Wiggins poprel všetky obvinenie z užívania dopingu. Tridsaťsedemročný Wiggins celú kauzu vníma ako pokus o poškodenie jeho dobrého mena.

Britský parlamentný výbor v pondelok vo svojej vyšetrovacej správe uviedol, Wiggins v snahe zvýšiť výkonnosť užíval počas prípravy na Tour de France 2012 zakázanú látku kortikosteroid. "Sme presvedčení, že kortikosteroid triamcinolón bol použitý na prípravu Bradleyho Wigginsa a iných pretekárov, ktorí mu mali pomáhať na Tour de France. Táto látka nebola užívaná na liečbu astmy, pre ktorú žiadal tím o udelenie terapeutickej výnimky, ale na zlepšenie pretekárovej sily v pomere k hmotnosti. V priebehu pretekov potom ťažil z vlastností tohto liečiva."

Wiggins všetky obvinenia popiera: "Nikdy sme v tíme Sky neprekročili etickú líniu. Astmu mi diagnostikovali v roku 2003 a liek som používal na jej liečbu. Tieto obvinenia sú hrozné. Musíme mať viac práv na svoju obranu. Veď keby som niekoho zavraždil, tak sa viem brániť lepšie," uviedol Wiggins.