Main Content

Beh na lyžiach: Procházková s Klementovou skončili už v semifinále

streda, 21. február 2018 10:04 | Autor: TASR

Alena Procházková
Alena Procházková | zdroj: TASR

Pjongčang 21. februára (TASR) - Slovenské bežkyne na lyžiach Alena Procházková a Barbora Klementová nepostúpili na ZOH v Pjongčangu do finále tímového šprintu voľnou technikou.

V rezorte Alpensia obsadili v prvom semifinále až 9. miesto so stratou 1:18,86 min na obhajkyne zlata Nórky v zložení Marit Björgenová, Maiken Caspersen Fallová. Z dvoch semifinále postúpilo do bojov o medaily spolu desať tímov.

V tímšprinte na 7,5 km čakalo na bežkyne spolu šesť úsekov, každý s dĺžkou 1,25 km. Semifinále rozbehla Procházková svižne, na prvej odovzdávke figurovala na siedmej pozícii so stratou necelých šesť sekúnd na Nórky. Klementová na druhom úseku sa ešte držala v kontakte s najlepšími (+8,1 s) a v polovici trate boli Slovenky na siedmej pozícii s mankom 14,3 s. Klementová ale na štvrtom úseku už začala výraznejšie strácať a odovzdávala ôsma (+37,1). Slovenská dvojica sa napokon v závere prepadla až na deviatu priečku, keď zdolala iba tímy Kazachstanu a domácej Kórejskej republiky.

Okrem topfavoritiek z Nórska si z prvého semifinále vybojovali priamy postup do finále aj Švajčiarky (Nadine Fändrichová, Laurien Van der Graaffová), ostatné tímy čakali na šancu na základe času.