Main Content

Thierry Henry: Toto musí Arsenal zmeniť, aby bol v boji o titul

piatok, 16. február 2018 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Thierry Henry
Thierry Henry | zdroj: © TASR

Thierry Henry patril svojho času v Arsenale medzi najlepších hráčov na svete. Francúz vie, čo musia Kanonieri zmeniť, aby opäť hrali o majstrovský titul.

Thierry Henry bol svojho času najlepším hráčom Arsenalu. S The Gunners sa mu podarilo prejsť celou sezónou Premier League bez prehry, pričom v jeho ére patrili červeno-bieli medzi to najlepšie, čo anglický futbal ponúkal.

Francúzsky elegán pre Sport Review prehovoril o tom, čo musí jeho bývalý klub zmeniť, aby sa reálne mohol zapojiť do hry o majstrovský titul. „Je to ťažké, každý totiž očakáva, že Arsenal bude doma stopercentný,“ začal niekdajší bombardér z Highbury.

„To, čo by ste nečakávali je, že Arsenal bude mať tak zlé čísla na ihriskách súperov. Je to skutočne veľmi nízke. My sme vyhrali ligu dvakrát tak, že sme u súpera neprehrali počas celej sezóny ani jeden zápas,“ dušoval sa Henry.

„Hrali sme pekný futbal, ale vedeli sme, ako na súperovom štadióne uhrať remízu 0:0 alebo vyhrať 1:0. Jednoducho, neinkasovať mimo svoj štadión. Majstrovský titul sa vyhráva v zápasoch vonku,“ prezentoval Francúz svoj zaujímavý názor.

Faktom je, že zatiaľ čo Kanonieri vedení Arseneom Wengerom podávajú doma výborné výkony a na domácej pôde sa radia medzi najlepšie tímy v Premier League, vonku sa im príliš nedarí a často zakopnú aj s najväčším papierovým outsiderom.