Main Content

Bol to gól roka? O zásahu Sádeckého píšu aj v USA a Kanade

piatok, 27. október 2017 10:23 | Autor: Martin Gregor

Gól Borisa Sádeckého
Gól Borisa Sádeckého | zdroj: Twitter

O krásnom góle Borisa Sádeckého proti Lokomotivu Jaroslavľ píšu aj za veľkou mlákou.

20-ročný slovenský útočník Boris Sádecký potreboval odohrať za Slovan 25 zápasov, aby strelil svoj prvý gól v KHL. Keď však prišiel, bol krajší, než všetky doterajšie góly, ktoré padli v tejto sezóne KHL.

Nádherný zásah mladého slovenského útočníka si všimli aj zámorské média, ktoré o ňom píšu v superlatívoch.

,,Boris Sádecký oklamal brankára krásnym zakončením pomedzi nohy. Podobné góly sme videli aj nedávno. Josh Bailey z New Yorku Islanders taký vytiahol v sobotu proti San Jose, krídelník Robert Farmer z Nottignhamu Panthers úspešne realizoval toto zakončenie začiatkom mesiaca,” upozorňuje televízia NBC Sports, ktorá k nádhernému zásahu Sádeckého dodáva: ,,Musel to byť bezmocný pocit pre tých úbohých brankárov.”

Sadeckého gól sa objavil aj na kanadskej stránke rds.ca. ,,Boris Sádecký: 20 rokov, 1 gól v KHL… a aký prvý gól!,” okomentovali ho na Twitteri.

Nie je prekvapením, že nádherné zakončenie mladého Slováka zdieľal aj Pavel Barber, kanadský tréner, ktorý sa špecializuje na techniku hráčov a je známym tým, že na sociálnych sieťach upozorňuje na každý pekný hokejový moment. ,,Upozornenie z KHL! Boris Sádecký sa “pretancoval’’ cez obrancu a zakončil pomedzi nohy! (ohúrený smajlík)”

Gól samozrejme neunikol ani pozornosti vedenia KHL. Na oficiálnom Twitter účte ho okomentovali takto:  "Prosím, zoznámte sa s 20-ročným Borisom Sádeckým. A toto je spôsob, ako strelil svoj prvý gól."

Pochopiteľne pochvalu si vyslúžil aj od administrátorov oficiálneho Twitter účtu HC Slovan Bratislava: ,,Gól noci/týždňa/mesiaca? Kto vie … Toto je Boris Sádecký a jeho prvý gól v KHL!”