Main Content

Nibali chváli Sagana: "Titul získal ten najsprávnejší človek"

piatok, 29. september 2017 16:37 | Autor: TASR

Peter Sagan
Peter Sagan | zdroj: TASR

Taliansky cyklista Vincenzo Nibali vyhlásil, že Peter Sagan bol tým najsprávnejším pretekárom, ktorý mohol získať titul šampióna na majstrovstvách sveta v nórskom Bergene. Informoval o tom portál cyclingnews.com.

Nibali si nedeľňajšie preteky pozrel zo svojho domu vo švajčiarskom Lugane. "Sagan je tým najlepším človekom, ktorý mohol získať titul. Je priateľský a vždy sa s ním dobre preteká, takže som šťastný, že zvíťazil. Samozrejme, že som prial víťazstvo Talianovi, ale myslím, že väčšina ľudí bola spokojná, keď videla Petra na najvyššom stupni," povedal Nibali a dodal: "Všetci vedia, že Peter dokáže triumfovať v šprinte po tvrdých pretekoch. Spomínam si na jednu naozaj ťažkú etapu na edícii Tirreno-Adriatico, ktorú vyhral."

Nibali si zaspomínal aj na časy, keď sa stretol so Saganom po prvýkrát. "Stretli sme sa v zime v Dolomitoch. Ja som vtedy na horskom bicykli jazdil po snehu a držal sa riadidiel iba jednou rukou. Hovoril som si, aký som dobrý. A zrazu prišiel Sagan a ten sa nedržal vôbec. Ťažko som s ním vtedy komunikoval, lebo nevedel dobre po taliansky ani po anglicky, ale ukázal, že bude skvelým cyklistom. Ukázal to hneď v roku 2010, keď vyhral preteky Paríž - Nice."

Odvtedy je podľa talianskeho reprezentanta medzi oboma cyklistami niečo zvláštne. "Teraz sme súpermi, ale nevidí sa často, ako sme spolupracovali počas nášho spoločného pôsobenia v Liquigase. Aj dnes sa počas pretekov stále na seba pozeráme a spoločne sa rozprávame o našich rodinách. Popritom ešte aj žartujeme," dodal Nibali