Main Content

Dojemné slová Sagana po treťom triumfe na MS: Víťazstvo venoval manželke a tragicky zosnulému kamarátovi

nedeľa, 24. september 2017 17:59 | Autor: Martin Gregor, TASR

Peter Sagan oslavuje tretí titul majstra sveta
Peter Sagan oslavuje tretí titul majstra sveta | zdroj: TASR

Peter Sagan sa nezmazateľným písmom zapísal do histórie cyklistiky, keď sa mu ako prvému pretekárovi podarilo vyhrať tri tituly majstra sveta v rade. Zároveň je najmladším pretekárom s troma titulmi, dosiahol ich totiž vo veku 27 rokov. 

Po pretekoch patrili jeho prvé slová manželke, priateľom, tímu a zosnulému kamarátovi Michaelemu Scarponimu. 

"Som veľmi rád, že sa mi podarilo vyhrať. Je to neskutočné. Kristoff súťažil doma, takže je mi ho trochu ľúto, ale ja som veľmi šťastný, že som vyhral. Pred pretekmi bolo ťažké povedať, kde sa rozhodne. Pri poslednom prejazde tým kopcom bol pelotón rozdelený na niekoľko častí. Chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom, že tu zase spravili riadny ošiaľ. Tiež celému tímu, pretekárom, mechanikom, manažérom. V nedeľu to bolo vydarené a opäť sme ukázali, ako sa jazdí vo svete. Boli to najťažšie majstrovstvá, aké som vyhral," povedal Sagan v rozhovore pre RTVS.

Tretí titul venoval svojej rodine, kamarátom a aj Michelemu Scarponimu, ktorý zomrel tento rok v apríli pri tréningu po zrážke s autom. "Toto víťazstvo chcem venovať mojej manželke, s ktorou čakáme dieťa. Zároveň aj Michelemu Scarponimu, ktorý by mal v pondelok narodeniny. Je to smutný príbeh," dodal P. Sagan.