Main Content

Slovenskí volejbalisti sú bez kapitána Masného

streda, 6. júl 2011 13:00 | Autor: TASR

Bez svojho kapitána Michala Masného odohrajú slovenskí volejbaloví reprezentanti posledný dvojzápas 6. kola základnej C-skupiny Európskej ligy.

V košickej Steel Aréne privítajú zverenci trénera Emanueleho Zaniniho v sobotu a v nedeľu Turecko.

Nahrávač Michal Masný má problémy so zraneným kolenom a k tímu sa pripojí až v pondelok v týždni pred ostrým štartom Final Round Európskej ligy, ktorý sa uskutoční 16. a 17. júla tiež v Steel Aréne.

"Masný absolvoval v Nitre vyšetrenia zraneného kolena a keďže výsledky neboli dobré, tréneri sa rozhodli, že cez víkend proti Turecku nebude hrať. Dostal individuálny tréningový plán a v pondelok príde za nami do Košíc. Veríme, že do začiatku Final Four bude v poriadku," cituje oficiálna internetová stránka Slovenskej volejbalovej federácie manažéra reprezentácie Slavomíra Hubu. Zdravotné problémy má aj libero Matej Kubš. "Má natiahnutý sval za kolenom a nemôže na sto percent trénovať. Dostal teda tiež voľno s tým, že keď sa mu stav zlepší, pricestuje za nami do Košíc už v piatok," dodal Huba.


Zanini počíta so 14 hráčmi

Slováci ukončili v utorok svoju misiu v Nitre, kde si rozložili svoj stan od začiatku prípravy. Predpoludním absolvovali v Mestskej športovej hale na Klokočine posledný tréning pod Zoborom, poobede dostali voľno a v stredu podvečer sa majú hlásiť v košickom hoteli Double Tree by Hilton, kde budú bývať až do konca Final Round. V Steel Aréne absolvujú Slováci prvý tréning vo štvrtok predpoludním a poobede sa zúčastnia na exhibičnom zápase v beachvolejbale v centre Košíc pri Dóme svätej Alžbety, v rámci ktorého sa uskutoční aj autogramiáda slovenských volejbalových reprezentantov. Ilustračné foto: SITA/Martin Havran

V metropole východu počíta tréner Emanuele Zanini so 14 hráčmi. Namiesto zraneného Masného povolal nahrávača VKP Bratislava Tomáša Hollého. Slovenskí volejbalisti absolvujú záverečnú časť Európskej ligy v Košiciach, kde sa vôbec prvýkrát uskutoční vážny reprezentačný zápas. Cez víkend 9. a 10. júla privítajú v Steel Aréne posledný tím C-skupiny Turkov. O ďalší týždeň sa už v Steel Aréne uskutoční dlho očakávaný záverečný turnaj Final Round, ktorý prvýkrát v histórii organizuje Slovenská volejbalová federácia. Okrem Slovenska, ktoré má ako organizátor účasť na turnaji istú, je zatiaľ známym účastníkom Final Round len istý víťaz A-skupiny Slovinsko. Ďalší dvaja účastníci vzídu na základe výsledkov posledného kola z trojice Španielsko, Rumunsko a Holandsko.

Širšia 14-členná nominácia SR na zápasy 6. kola EL proti Turecku v Košiciach:

nahrávači: Juraj Zaťko (VfB Friedrichshafen/Nem.), Tomáš Hollý (VKP Bratislava)
smečiari: Lukáš Diviš st. (Jastrzebie/Poľ.), Martin Sopko st. (Bydgoszcz/Poľ.), Róbert Hupka (Generali Unterhaching/Nem.), Štefan Chrtiansky(Innsbruck/Rak.), Marek Mikula (DHL Ostrava/ČR)
blokári: Emanuel Kohút (Latina/Tal.), Tomáš Kmeť (SCC Berlín/Nem.), Tibor Filo (Rottenburg/Nem.), Peter Mlynarčík (ATC Trenčín COP)
univerzáli: Milan Bencz (Roma Volley/Tal.), Peter Michalovič (Ostrava/ČR)
libero: Roman Ondrušek (Chaumont/Fr.)

© WEBNOVINY