Main Content

Sudca rozhodol ohľadom obvineného Lochteho z Olympiády

nedeľa, 16. júl 2017 10:57 | Autor: Jakub Vaverka

Sudca rozhodol ohľadom obvineného Lochteho z Olympiády
Sudca rozhodol ohľadom obvineného Lochteho z Olympiády | zdroj: © TASR

Minulý rok počas letnej Olympiády v Rio de Janeiro svet obleteli informácie, že americký plavec Ryan Lochte bol prepadnutý a následne okradnutý. Vzhľadom na nejasné dôkazy však plavec následne čelil obvineniam, že si celý incident vymyslel.

Sudcovia na brazílskom súde sa domnievali, že celý incident si známy americký plavec iba vymyslel, aby zvýšil svoju popularitu. Lochte dostal za údajný výmysel dištanc na desať mesiacov od Americkej plaveckej federácii. Hneď ako mu trest uplynul, mal štartovať na pretekoch v kalifornskom Los Angeles, no na jeho návrat do súťažného bazéna si budú musieť fanúšikovia počkať. Lochtemu sa totiž narodil syn Caiden, a preto si svoju absenciu predĺžil. 

Brazílsky sudca tento víkend rozhodol, že 32-ročný plavec ohľadom prepadnutia neklamal. Ak by sa ukázalo, že si vymýšľal, dostal by 18-mesačný trest odňatia slobody. "Sme radi, že súd konečne zamietol obvinenia a uznal, že sa Lochte nedopustil žiadneho zločinu. Bol to pre nás dlhý rok, spravodlivosť však zvíťazila," citovala plavcovho zástupcu Jeffa Ostrowa agentúra AP.