Main Content

Môže byť ako Iniesta či Xavi. Manchester United má v tíme obrovský talent

streda, 24. máj 2017 11:06 | Autor: Squashmaster

Môže byť ako Iniesta či Xavi. Manchester United má v tíme obrovský talent
Môže byť ako Iniesta či Xavi. Manchester United má v tíme obrovský talent

Hoci Angel Gomes má len 16 rokov, už má za sebou premiéru v prvom tíme Manchestru United. José Mourinho mu dal šancu v posledných minútach záverečného kola Premier league proti Crystal Palace (2:0) a nie len kvôli tomu, že Red Devils už o nič nešlo. Mladík si šancu vyslúžil výbornými výkonmi v mládežníckom tíme United do 18 rokov.

Podľa britského denníka The Independent  zaznamenal Gomes v mládežníckom tíme United v 21 stretnutiach až 12 gólov.

Pochvalnými slovami na adresu tohto mladého talentu nešetril ani bývalý tréner mládeže United Paul McGuiness: "Nehovorím, že už teraz je špičkový hráč, to určite nie. Ale bezpochyby ide o talentovaného hráča. V tejto krajine voláme po hráčoch ako sú Iniesta, Silva alebo Xavi. A Gomes bude týmto hráčom, ak sa zlepší. A som si istý, že sa zlepší hraním s lepším hráčmi. Je skvelé, nielen pre Manchester United, ale aj pre celú krajinu, že máme hráča tohto typu s takým potenciálom," povedal 51-ročný McGuiness.

McGuiness osobne pracoval s Gomesom až do minulého roka, keď opustil akadémiu Manchestru United. Veľký talent Red Devils ktorý oslávi sedemnáste narodeniny v auguste, má na svojom konte zatiaľ sedem zápasov za anglickú reprezentáciu do 17 rokov, v ktorých strelil tri góly.

Pochváliť sa tiež môže zaujímavým rekordom - je vôbec prvým hráčom v Premier League, ktorý sa narodil v 21. storočí.