Main Content

Hodnotenie slovenských hokejistov po zápase s Nemeckom

štvrtok, 11. máj 2017 11:43 | Autor: Jakub Mihálik

Hodnotenie slovenských hokejistov po zápase s Nemeckom
Hodnotenie slovenských hokejistov po zápase s Nemeckom | zdroj: © TASR

Zlepšený výkon ešte stále nestačil na výhru, no zabezpečil dôležitý bod a uvoľnenie pred ťažkými súpermi.

Július Hudáček – 7 – Julo nás viackrát v zápase podržal, najmä v prvej polovici zápasu predvádzal výborné zákroky, perfektný postreh a rozvahu, vypomáhal i v rozohrávke. Druhý gól Nemcov možno bol z kategórie nešťastných, inak však bol jedným z najlepších. 

Adam Jánošík -5,5  – Adam má smerom dopredu veľmi dobrý ťah, mohol by pridať viac sebadôvery a ešte viac pomôcť ofenzíve. V obrane to však bolo bezchyby.

Peter Čerešňák – 5,5 – Až na podrazenie súpera, po ktorom nasledovalo vylúčenie, podal stabilný výkon. Bol najvyťažovanejším obrancom a zvolili ho za hráča zápasu z našej strany. Treba povedať, že naozaj podal zatiaľ najlepší výkon na turnaji. 

Juraj Mikuš  - 5,5 – Na Jurajovi bolo vidieť, ako ho mrzel kiks zo zápasu s Dánskom. Proti Nemcom to bolo oveľa koncentrovanejšie, zodpovednejšie a úspešnejšie. Ako obranca s dobrou strelou by sa o ňu mal pokúšať častejšie. 

Martin Gernát  - 6,5  – Označili by sme ho možno aj za najlepšieho obrancu našich v tomto zápase. Pred svojim brankárom veľmi poctivo bránil, v útoku sa dostal v presilovkách pred súperovo bránkovisko, kde odvádzal veľmi cennú „čiernu“ robotu. Na konte má tri strelecké pokusy a pomerne vydarený zápas. 

Michal Sersen – 5,5 – Michal konečne pridal svoju tradičnú streľbu, ktorá v minulých zápasoch chýbala, a tentokrát aj presnú streľbu. Hral veľmi dobre fyzicky, stíhal Nemcom aj korčuliarsky, tentokrát teda nie je čo vytknúť.

Michal Čajkovský - 6 – Svojimi fyzickými parametrami platil na húževnatého súpera. Nepúšťal ho k dorážkam, výborne pomáhal svojmu brankárovi, pripísal si bod za asistenciu, vypýtal si presilovku. Aj pri Michalovi treba podotknúť, že ako moderný obranca by sa mal častejšie dostávať k strelám, snáď si ich šetrí na ďalšie zápasy. 

Eduard Šedivý – 5,5 – V prvej tretine nastupoval najčastejšie, potom sa jeho zápasová porcia trochu stenšila, vrchol prišiel v druhej tretine pri asistencii na Hudáčkov gól. Od obrancu štvrtej formácie viac chcieť nemôžeme.

Peter Trška – 5,5 – Rovnako, ako Šedivý, aj Peter sa na ihrisku až tak často nevyskytoval.Keď sa na ľad dostal, plnil si defenzívne úlohy nastopercent, pripísal si jednu plusku v tabuľke pravdy, preto hodnotíme pozitívne.

Marcel Haščák  - 6– Marcelovi na tomto turnaji jednoducho nie je súdené. Je našim najčastejším strelcom, hoci v tomto zápase si pripísal len jednu strelu medzi tri žrde. Jedna totiž skončila na žrdi za stavu 1:0, keď mal pred sebou už len odkrytú bránu. Veríme, že to Marcel ešte prelomí a v súboji proti „veľkým“ mu to tam konečne padne, pretože hrá aktívne. 

Mário Bližňák - 6 –Už tradične výborne pôsobil pri narúšaní súperovej rozohrávky, bol stabilný smerom dozadu, vďaka tomu, že je centrom prvej formácie, sa od neho očakáva väčší ofenzívny prínos, no jednoducho si treba uvedomiť, že Mário je skôr defenzívnejšie zameraným centrom, ktorý zápasy rozhoduje len veľmi sporadicky.

Michel Miklík – 5,5 – Petrhol svoju pozitívnu gólovú sériu, no nedá sa očakávať, že bude strieľať góly v každom zápase. Skôr mu musíme vytknúť situáciu, v ktorej zle vyhodil puk a Nemci sa rútili dvaja na osamoteného Hudáčka, ktorý však svojho spoluhráča podržal.

Tomáš Hrnka – 5,5 – Tomáš sa tlačil do zakončenia v prvej polovici zápasu, keď si pripísal dva strelecké pokusy. Jeho fyzický štýl hry bol dobrým receptom na podobne hrajúcich Nemcov, či už pri mantineloch, alebo pred bránou. Aj v tomto prípade musíme konštatovať, že ofenzívne kúzla sa od neho očakávať nedajú. Svoje si splnil.

Lukáš Cingel - 6– Azda jeden z najaktívnejších našich. Dobre pracoval pri forecheckingu, dostal sa do dvoch výrazných šancí, v tretej tretine i krátko pred koncom predĺženia. Lukáš patrí do lepšej polovice našich na tomto turnaji. 

Andrej Kudrna – 5,5  - Andrej v tejto formácii plní pozíciu zakončovateľa a aj v tomto zápase sa prezentoval tromi pokusmi. Svojimi fyzickými predpokladmi je predurčený na pozíciu power forwarda a vzhľadom na jeho možnosti, musíme byť s výkonom spokojní.

Pavol Skalický – 5,5 – Veľmi platný v defenzíve, zodpovedný pri bránení, silný v osobných súbojoch. V takomto type zápasu, v ktorom je to viac o „pretláčaní“ ako o nejakej hokejovej ekvilibristike, je veľmi platným hráčom.

Libor Hudáček - 6 – Presne takto chceme vidieť Libora, nie pri zbytočných fauloch, ktoré nás v predošlých zápasoch stáli vylúčenia. Proti Nemcom prejavil svoju typickú „drzosť“, keď z veľkého uhla nachytal brankára Nemcov. Snažil sa vymýšľať ofenzívne akcie. Na tento výkon musí Libor nadviazať.

Vladimír Dravecký 5,5 – Opäť bol našim najvyťažovanejším hráčom v zápase. Stále sa častejšie dostáva do pozície nahrávača, možno by sa mohol pokúsiť častejšie zobrať zodpovednosť na svoju hokejku, ale v tomto zápase mu niet čo vyčítať, podal zodpovedný výkon na oboch stranách. 

Tomáš Matoušek – 5,5 – Odohral zo všetkých hráčov najmenej, len deväť minúť, no je jedným z najväčších hrdinov, keďže sa mu podarilo streliť gól. Po ňom sa už mohol sústrediť na typické úlohy štvrtej formácie, ktoré si spolu so svojimi partnermi z útoku plnil dobre.

Tomáš Zigo – 5,5 – Nevďačnú úlohu ofenzívneho „čističa“ si Tomáš plní dobre. V rámci kreativity to je poslabšie, no oceňujeme disciplinovanosť a nasadenie. 

Andrej Šťastný – 5,5 – Andrej bohužiaľ naštartoval súpera svojou vysokou hokejkou, keď v následnej presilovke Nemci znížili, no treba povedať, že súper tomu aj trochu pridal. Okrem toho ho výkonom môžeme zaradiť k spoluhráčom zo štvrtej formácie. Dobrý, fyzický hokej, zodpovednosť smerom dozadu.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon